Reklama

Reklama

Oz Perkins

Oz Perkins

nar. 02.02.1974 (50 let)
New York City, New York, USA

Biografie

Celým jménem Osgood Robert Perkins II je herec, scenárista a režisér. Narodil se jako starší syn herce Anthony Perkinse a herečky Berry Berenson, která zemřela při teroristickém útoku na Dvojčata 11.září. Je také bratrem muzikanta Elvise Perkinse (nar.1976), vnukem herce Osgooda Perkinse (Scarface), synovcem herečky Marisy Berensonové a pravnuk módní návrhářky Elsy Schiaparelli, která byla praneteří italského astronoma Giovanni Schiaparelliho.

První zkušenost s herectvím získal v roce 1983 při natáčení druhého pokračování slavného Psycha. Zahrál si zde dvanáctiletého Normana Batese, jehož "dospělou verzi" ztvárnil stejně jako v původním filmu Ozův otec Anthony. Od té doby se objevil ve filmu až v roce 1993 a to ve snímku Šest stupňů odloučení vedle uznávaných herců jako Will Smith, Ian McKellen nebo Donald Sutherland. Dále si odbyl malou roli ve filmu Vlk s Jackem Nicholsonem a v roce 2001 se mihnul v Pravé blondýnce jako Dorky David. Poté následovaly další drobné štěky ve filmech Bulšit a Sekretářka - kde si zahrál sestru Maggie Gyllenhall. Získal i několik epizodních rolí v seriálech jakým je např. dobrodružná sci-fi série Alias. V roce 2007 byl oceněn za svůj výkon ve filmu La Cucina, kde ztvárnil postavu Chrise po boku Leishy Hailey a o dva roky později se objevil v prvním díle nejnovějšího filmového zpracování Star Treku, což je zatím jeho poslední z několika malých rolí.

Oz Perkins by se zatím dal popsat spíše jako příležitostný herec a dalo by se jen spekulovat, jestli se bude chtít posunout někam dál. S manželkou Sydney se oženil v roce 1999 a o pět let později se jim narodil syn.

Herec

Režisér

Scenárista

Reklama

Reklama