foto

Ringo Starr

  • nar. 7.7.1940 (77 let)
    Liverpool, Merseyside, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ringo Starr je vlastním jménem Richard Starkey. Narodil se v Liverpoolu 7. července 1940. Je jedním z nejznámnějších anglických bubeníků a zpěváků, ale je také kytarista a herec. Než nastoupil do skupiny Beatles (srpen 1962 až do roku 1970, kdy se skupina rozpadá), tak hrál ve skupině Rory Storm & The Hurricanes. V roce 1969 si zahrál ve filmu CANDY a o rok později ve filmu THE MAGIC CHRISTIAN. V roce 1976 se přestěhoval do Monte Carla.

V rore 1970 vydává album Sentimental Journey (swing), které mělo velký úspěch. Ještě tentýž rok vydává Album Beaucoups Of Blues (country). V popu jeho popolarita od poloviny 70. let výrazně poklesla. Na 1. turné se vydal se skupinou All-Star Band až v roce 1989. V roce 1998 nahrál Album Vertical Man, na které se podíleli např. Ozzy Osbourne nebo Alanis Morissette.

Ringo Starr si zahrál v mnoha filmech: PERNÝ DEN (1964), ŽLUTÁ PONORKA (1968), 200 MOTELS nebo PRINCESS DAISY (1983). Zde si zahrála i jeho manželka Barbara Bach. O rok později hraje znovu se svou ženou ve snímku POZDRAVUJ NA BROAD STREET. Také hrál v TV seriálu SHINING TIME STATION (1990). V roce 1980 dokonce režíroval film CAVEMAN, který nebyl jeho první režírovaný film.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
2014 RockLand
2012 Thomas & Friends: The Best of James
2010 Thomas & Friends: The Best of Thomas
2009 Thomas & Friends: James Learns a Lesson
1990 Shining Time Station Christmas: 'Tis a Gift (TV film)
1987 The Return of Bruno (TV film)
1986 To the North of Katmandu
1985 Alenka v říši divů (TV film)
Video from Hell
Water
Willie and the Poor Boys
1984 Pozdravuj na Broad Street
1983 Good Turn Daily, A - a.z.
Princess Daisy (TV film)
1982 Cooler, The (TV film)
1981 Caveman
1978 Ringo (TV film)
Sextette
1975 Lisztomania
1974 Son of Dracula
1973 Až přijde ten den
1971 Point, The (TV film)
Slepý pistolník
200 Motels
1969 Kouzelný Kristián
1968 Candy
Monument
The Beatles Mod Odyssey
Žlutá ponorka
1967 Magical Mystery Tour (TV film)
1966 Rey en Londres, El
1965 Pomoc!
Pop Gear
1964 Perný den

TV seriály

1991 Simpsonovi (TV seriál)
Síla talentu (S02E18)
1989 Shining Time Station (TV seriál)
1984 Lokomotiva Tomáš (TV seriál)
1965 The Beatles (TV seriál)

Dokumentární

2016 Soundbreaking - Stories from the Cutting Edge of Recorded Music (TV seriál)
The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years
2015 Amerika v sedmdesátých letech (TV seriál) - a.z.
Better Than the Original: The Joy of the Cover Version (TV film) - a.z.
The Beatles: 1 - a.z.
Valokeilassa Atte Blom (TV film) - a.z.
2014 The Night That Changed America: A Grammy Salute to The Beatles (koncert)
2013 Americká 60. léta (TV seriál)
Ringo Starr And His All Starr Band 2012: Ringo At The Ryman (koncert)
2012 Alexandra - Stimme der Sehnsucht: Der rätselhafte Tod eines Stars - a.z.
B. B. King
Beatles: Phenomenon
Magical Mystery Tour (TV film)
Mr Blue Sky: The Story of Jeff Lynne & ELO
Palme - a.z.
Ringo 2012
2011 Beatles in Germany 1966, The (koncert)
Beatles: Red Album 1962 - 1966
George Harrison: Living in the Material World
John Lennon: Love Is All You Need - a.z.
Sir George Martin: Producent (TV film)
Was wurde aus...? (TV seriál) - a.z.
With Great Power: The Stan Lee Story
2010 Beatles - Live 1964-1966 (koncert)
Klaus Voormann
Magical History Tour
Paul McCartney Really Is Dead: The Last Testament of George Harrison
Rock-Suomi (TV seriál) - a.z.
2009 Oh My God
Ringo Starr and the Roundhead (koncert)
WWE: The Rise and Fall of WCW - a.z.
2008 All Together Now
Beatles Explosion
Beatles - Gold: Greatest Hits, The
Blue Album, The
Meet the Beatles
Ringo Starr & His All Starr Band Live 2006 (koncert)
School of Thought
2007 The McCartney Years
Tom Petty and the Heartbreakers: Running Down a Dream
2006 Beatles - She Loves You
Frankie Laine: An American Dreamer
USA versus John Lennon
2005 Stuart Sutcliffe: The Lost Beatle (TV film)
Who Buried Paul McCartney?
2004 George Harrison: The Dark Horse Years 1976-1992
Největší tajemství Beatles (TV film)
Ringo Starr & His All-Starr Band - Tour 2003 (koncert)
2003 Concert for George (koncert)
Inside John Lennon - a.z.
The Beatles - Era 60's
2002 Beatles: Big Beat Box (TV film)
Naqoyqatsi
Ringo and His New All-Starr Band (koncert)
2001 Best of Ringo Starr & His All Starr Band So Far..., The (koncert)
2000 The Beatles Revolution (TV film)
1999 Beatles: Celebration, The
1996 Beatles Diary
1995 Antologie Beatles (TV seriál)
Historie Rock 'n' Rollu 3: Britská invaze, americký protiútok (TV film)
You Can't Do That! The Making of 'A Hard Day's Night'
1994 Beatles: The First U.S. Visit, The
Legenda zvaná Beatles (TV film)
1989 Paul McCartney - a.z.
1988 Imagine: John Lennon
True Story of Frank Zappa's 200 Motels, The
Walking After Midnight
1987 It Was 20 Years Ago Today
Magic Years, Vol. 1, The
Magic Years, Vol. 2, The
Magic Years, Vol. 3, The
Rolling Stone Presents Twenty Years of Rock & Roll (TV film)
1986 Jimi Plays Monterey
Rock 'N' Roll Goldmine: The Sixties
Sun City/The Making of Sun City
1985 Ready Steady Go! The Beatles Live (koncert)
Ready Steady Go, Volume 2
1983 Ready Steady Go, Volume 1
1979 The Kids Are Alright
1978 Poslední valčík (koncert)
1977 Beatles and Beyond, The
Day the Music Died, The
1973 Ziggy Stardust a The Spiders from Mars (koncert)
1972 Born to Boogie
Concert for Bangladesh, The (koncert)
1970 Let It Be
1969 Muhammad Ali, the Greatest
The Beatles: Rooftop Concert (koncert)
1968 All My Loving (TV film)
Tuesday's Documentary (TV seriál) - a.z.
1967 Omnibus (TV seriál)
1966 Tokyo Concert (koncert)
1965 Beatles at Shea Stadium, The
Londýnský autobus
1964 Beatles v USA (TV film)
1963 The Beatles Come to Town

TV pořady

2014 Grammy Awards 2014 (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Grammy Awards 2010 (TV pořad)
2008 Grammy Awards 2008 (TV pořad)
2007 Memòries de la tele (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1998 Laulava sydän (TV pořad) - a.z.
1997 Leute heute (TV pořad)
Tracks (TV pořad) - a.z.
1996 The Daily Show (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1988 One More Audience with Dame Edna Everage (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1980 Stars (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
1971 Music! (TV pořad)
1968 Frost on Sunday (TV pořad)
1967 Our World (TV pořad)
1965 Music of Lennon & McCartney, The (TV pořad)
1964 Around the Beatles (TV pořad)
Top of the Pops (TV pořad)
1963 Ready, Steady, Go! (TV pořad)
The Royal Variety Performance 1963 (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 The Beatles: Words of Love (hudební videoklip) - a.z.
2012 The Beatles: Baby, You're a Rich Man (hudební videoklip) - a.z.
The Beatles: Thank You Girl (hudební videoklip) - a.z.
2008 Ringo Starr - Liverpool 8 (hudební videoklip)
1997 Paul McCartney: Beautiful Night (hudební videoklip)
1996 The Beatles: For You Blue (hudební videoklip) - a.z.
The Beatles: Real Love (hudební videoklip)
1995 John Lennon: Working Class Hero (hudební videoklip) - a.z.
The Beatles: Baby It's You (hudební videoklip) - a.z.
The Beatles: Free as a Bird (hudební videoklip) - a.z.
Tom Petty and the Heartbreakers: Playback (hudební videoklip)
1989 Jan Hammer - Too Much to Lose (hudební videoklip)
1988 George Harrison: When We Was Fab (hudební videoklip)
John Lennon: Jealous Guy (hudební videoklip) - a.z.
1984 Paul McCartney: No More Lonely Nights (hudební videoklip)
1983 Paul McCartney: So Bad (hudební videoklip)
1982 Paul McCartney: Take It Away (hudební videoklip)
The Beatles: Love Me Do (hudební videoklip) - a.z.
The Beatles: Please Please Me (hudební videoklip) - a.z.
1981 George Harrison: All Those Years Ago (hudební videoklip) - a.z.
1976 The Beatles: Back in the U.S.S.R. (hudební videoklip) - a.z.
1974 Paul McCartney & Wings: Band on the Run (hudební videoklip) - a.z.
1970 The Beatles: Let It Be (hudební videoklip)
The Beatles: The Long and Winding Road (hudební videoklip)
1969 The Beatles: Don't Let Me Down (hudební videoklip)
The Beatles: Get Back (hudební videoklip)
The Beatles: Hey Bulldog (hudební videoklip)
The Beatles: Old Brown Shoe (hudební videoklip)
The Beatles: Something (hudební videoklip)
1968 The Beatles: Helter Skelter (hudební videoklip)
The Beatles: Hey Jude (hudební videoklip)
The Beatles: Lady Madonna (hudební videoklip)
The Beatles: Revolution (hudební videoklip)
1967 The Beatles: A Day in the Life (hudební videoklip)
The Beatles: All You Need Is Love (hudební videoklip)
The Beatles: Hello, Goodbye (hudební videoklip)
The Beatles: I Am the Walrus (hudební videoklip)
The Beatles: Penny Lane (hudební videoklip)
The Beatles: Strawberry Fields Forever (hudební videoklip)
1966 The Beatles: Paperback Writer (hudební videoklip)
The Beatles: Rain (hudební videoklip)
1965 The Beatles: Day Tripper (hudební videoklip)
The Beatles: Eight Days a Week (hudební videoklip)
The Beatles: Help! (hudební videoklip)
The Beatles: I Feel Fine (hudební videoklip)
The Beatles: I'm Down (hudební videoklip)
The Beatles: Ticket to Ride (hudební videoklip)
The Beatles: We Can Work It Out (hudební videoklip)
1964 The Beatles: A Hard Day's Night (hudební videoklip)
The Beatles: All My Loving (hudební videoklip)
The Beatles: And I Love Her (hudební videoklip)
The Beatles: Can't Buy Me Love (hudební videoklip)
The Beatles: If I Fell (hudební videoklip)
The Beatles: I'm Happy Just to Dance with You (hudební videoklip)
The Beatles: I Saw Her Standing There (hudební videoklip)
The Beatles: I Should Have Known Better (hudební videoklip)
The Beatles: She's a Woman (hudební videoklip)
The Beatles: You Can't Do That (hudební videoklip)
1963 The Beatles: From Me to You (hudební videoklip)
The Beatles: I'll Get You (hudební videoklip)
The Beatles: I Want to Hold Your Hand (hudební videoklip)
The Beatles: She Loves You (hudební videoklip)
The Beatles: This Boy (hudební videoklip)
The Beatles: Twist and Shout (hudební videoklip)
1962 The Beatles: Some Other Guy (hudební videoklip)

Kameramanská filmografie

Filmy

1967 Magical Mystery Tour (TV film)

Scenáristická filmografie

Filmy

1967 Magical Mystery Tour (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

1967 Magical Mystery Tour (TV film)

Dokumentární

2003 Ringo Rama
1972 Born to Boogie

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2008 Ringo Starr - Liverpool 8 (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace