foto

Jude Ciccolella

  • nar. 11.3.1947 (72 let)
    Burlington, Vermont, USA

Biografie

Richard Jude Ciccolella je americký herec především charakterních rolí. V titulcích filmů je veden jako Jude Ciccolella.

Ciccolella absolvoval Brown University, ročník 1969, kde často hrával ve studentských produkcích. Taktéž studoval na Temple University, kde získal titul Master of Fine Arts. Mezi jeho známé role můžeme zařadit postavu Merta ve vězeňském dramatu THE SHAWSHANK REDEMPTION /1994/, roli Jerryho v komediálním dramatu BOYS ON THE SIDE /1995/, postavu Lieutenanta Wilsona v krimi-dramatu NIGHT FALLS ON MANHATTAN /1997/, dále jako romulanského velitele ve sci-fi STAR TREK NEMESIS /2002/, postavu soukromého očka v romantické komedii DOWN WITH LOVE /2003/, roli Karla Iversona v dramatu THE TERMINAL /2004/. Objevil se v DVD edici filmu DAREDEVIL /2004/, v remakeu Davida Donovana THE MANCHURIAN CANDIDATE /2004/ a ve filmové adaptaci komiksu SIN CITY /2005/ jako Liebowitz.

Po vystupování v různých seriálech jako LAW AND ORDER, NYPD BLUE, CSI:NY a ER, vzal Ciccolella guest roli v seriálu 24. V první a druhé sezóně /2001-2003/ hrál postavu Mikea Novickiho, šéfa zaměstnanců presidenta Davida Palmera, kterého ztvárnil Dennis Haysbert. Jako další guest roli ztvárnil postavu ředitele Raymonda v americkém televizním sitcomu EVERYBODY HATES CHRIS /2005-2009/. Nicméně, v posledních osmi episodách 4. sezóny byla jeho postava Mikea Novicka nahrazena jiným hercem.

V roce 1992 se objevil v dramatu Jamese Foleye a Davida Mameta GLENGARRY GLEN ROSS v roli detektiva, který přihlížel hádce o dluh 6.000 dolarů mezi Al Pacinem a Kevinem Spaceym. Ciccolella se mihl v episodě “Tool and Die” dětského seriálu společnosti Nickelodeon THE ADVENTURES OF PETE AND PETE, kde hrál postavu učitele obchodní třídy jehož chybějící levá ruka je předmětem klepů a pomluv. V episodě „Road Warrior“ v třetí sezóně, už ale opět jeho postavu hrál někdo jiný. V roce 2007 hrál guest roli v krimi seriálu společnosti NBC, LIFE. Objevil se taky ve filmu THE WAGER /2007/. V roce 2008 získal roli v 6. sezóně seriálu NCIS jako tajemník námořnictva, ve které se pak objevil o dva roky později v 8. sérii.

V Christian Brothers Academy byl hvězdou hned tří sportů – fotbalu, basketbalu a baseballu a každým rokem co hrál, byl v All Stars teamu. Má titul B.A. z filosofie na Brown University. Je taktéž sólovým hudebníkem a performerem, který vydal již své čtvrté CD. Je ženatý s herečkou Sylvou Kelegian.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2019 1
2015 Krásná a zvrácená (TV film)
Toxin
2013 Event 15
The Gauntlet
2012 Jak vyloupit spermabanku
Stealing Roses
2011 Serving Up Richard
2009 Stolen
2008 Julie
2007 Předtucha
The Wager
2006 Panna z Juarezu
World Trade Center
Úžasný den (TV film)
2005 Code Breakers (TV film)
Sin City - město hříchu
The L.A. Riot Spectacular
2004 Manchurianský kandidát
Million Dollar Baby
Terminál
2003 Cesta úspěchu (TV film)
Daredevil
Hlava státu
Kašlu na lásku
2002 Star Trek X: Nemesis
Těžký zločin
Washington Heights
1999 Bezva polda
Gloria
1998 Mercury
Milovaná
1996 Harrisonův případ (TV film)
Soumrak nad Manhattanem
1995 Dámská jízda
Hořlavina (TV film)
The Keeper
Šílená láska
1994 Detektiv Janek: Dům smrti (TV film)
Vykoupení z věznice Shawshank
1992 Konkurenti
Vražedný plán (TV film)
Šéf (TV film)
1991 Město naděje
1988 Blue Jean Cop
Detektiv Janek: Dvojí odhalení (TV film)
Velitelkou v pekle (TV film)
1987 Critical Condition
Povedená rodinka
1985 Bezvýznamnost
Brass (TV film)
Out of the Darkness (TV film)

TV seriály

2018 Smrtonosná zbraň (TV seriál)
Frankie Comes to Hollywood (S02E18)
2016 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Vedlejší ztráty (S02E21)
2014 Closer: Nové případy (TV seriál)
Zkouška ohněm (S03E14)
Prozíravost (TV seriál)
Dirty (S03E10)
2013 Susanna (TV seriál)
Tělo jako důkaz (TV seriál)
V ústavní péči (S03E10)
2012 Doteky osudu (TV seriál)
Prstenec 2 (S01E12)
1+1=3 (S01E02)
Tales of the Red Thread (S01E01)
2011 Dr. House (TV seriál)
Dvacet vicodinů (S08E01)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - herec, a.z.
Pyramid (S08E24)
Muž vejde do baru... (S08E14) - a.z.
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Po čem kdo touží (S11E15)
2010 Detroit 1-8-7 (TV seriál)
Shelter (E10)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Pojistné podvody (S03E10)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Šokové vlny (S11E01)
2009 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Vždy věrný (S06E24)
Odložené případy (TV seriál)
Vražda na ledě (S07E10)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Druhý bratr pana Monka (S07E10)
2008 Médium (TV seriál)
Lady Killer (S04E11)
Útěk z vězení (TV seriál)
Vabank (S04E13)
Legenda (S04E10)
Pětka jde ztuha (S04E07)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Dýka v zádech (S06E09)
Zástěrka (S06E08)
2007 Na doživotí (TV seriál)
Vykopej jámu (S01E10)
2006 24 hodin (TV seriál)
Day 5: 6:00 a.m.-7:00 a.m. (S05E24)
Day 5: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (S05E23)
Day 5: 4:00 a.m.-5:00 a.m. (S05E22)
další epizody (21)
2005 Everybody Hates Chris (TV seriál)
Everybody Hates Halloween (S01E06)
Everybody Hates Sausage (S01E04)
Everybody Hates Keisha (S01E02)
další epizody (4)
24 hodin (TV seriál)
Day 4: 6:00 a.m.-7:00 a.m. (S04E24)
Day 4: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (S04E23)
Day 4: 4:00 a.m.-5:00 a.m. (S04E22)
další epizody (8)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Kriminálka New York (TV seriál)
Důstojník v modrém (S01E09)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Falešná hra (S03E11)
2003 24 hodin (TV seriál)
Day 2: 7:00 a.m.-8:00 a.m. (S02E24)
Day 2: 6:00 a.m.-7:00 a.m. (S02E23)
Day 2: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (S02E22)
další epizody (16)
Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
Let's Spend the Night Together (S03E06)
Shame (S03E05)
2002 24 hodin (TV seriál) - herec, vyp.
Day 2: 3:00 p.m.-4:00 p.m. (S02E08)
Day 2: 2:00 p.m.-3:00 p.m. (S02E07)
Day 2: 12:00 p.m.-1:00 p.m. (S02E05) - vyp.
další epizody (13)
Pohotovost (TV seriál)
Odpuštění (S08E17)
2001 100 Centre Street (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
5:00 a.m.-6:00 a.m. (S01E06)
UC: Undercover (TV seriál)
V tajných službách (TV seriál)
2000 Falcone (TV seriál)
Ti druzí (TV seriál)
1998 It's True (TV seriál)
Martial Law - Stav ohrožení (TV seriál)
1997 Právo a pořádek (TV seriál)
Turnaround (S07E16)
1996 Ochránce (TV seriál)
Zmije (TV seriál)
1995 Zprávy z New Yorku (TV seriál)
1994 Právo a pořádek (TV seriál)
Competence (S05E06)
1993 Policie New York (TV seriál)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1992 The Adventures of Pete & Pete (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Blood Is Thicker... (S02E14)
1985 Spenser: For Hire (TV seriál)
The Equalizer (TV seriál)
1984 CBS Schoolbreak Special (TV seriál)
Kate & Allie (TV seriál)

Dokumentární

2003 24: Access All Areas (TV film)
1988 American Experience (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace