foto

Maria Conchita Alonso

  • nar. 29.6.1957 (62 let)
    Cienfuegos, Kuba

Biografie

Detstvo trávila medzi Kubou a Venezuelou a už vtedy bola pokladaná za malý zázrak – hrala v reklamách, ako štrnásťročná sa stala Miss Teenager Venezuely, päť rokov nato už „ozajstnou“ misskou. Pustila sa do telenoviel a tamojších filmov, úspešne naspievala niekoľko albumov, za jeden dostala nomináciu na Grammy. Úspech sa teda dostavil aj po tom, čo dievčatko dospelo. Možno práve preto - muži sa konečne mohli vo svojich na intelektuálne náročných sexuálnych snoch odviazať bez toho, že by im za necudné myšlienky o neplnoletom dievčatku hrozila basa (nie piva). Chcela viac, chcela sa presláviť mimo svojho rodiska a k tomu je Amerika ako stvorená. Už pomohla mnohým, ale už aj mnohým zmarila nádej a darovala im trpkú skúsenosť. Nerád by som súdil predčasne, ale aj Conchitoová skončila ako rady ďalších exotických krások, ktoré obsadzujú role, u ktorých scenárista rozmýšľa akurát nad tým, aké im dá meno; či Louisa, Sarita, Lucia, Carmen alebo nedajbože Alejandra.

V roku 1984 hrala s Robinom Williamsom v MOSKVE NA HUDSONE, ku ktorému aj naspievala pesničku. Dieru do sveta neurobila ani s pomocou tvorcu RUŽOVÉHO PANTERA, Blakea Edwardsa, ktorý ju režíroval v PORIADNOM MALÉRI (1986), o nič lepšie si neviedol ani votrelčí producent Walter Hill, keď ju rok nato obsadil do EXTRÉMNEHO PREDSUDKU. S Arnoldom Schwarzeneggerom sa napokon predsa len stretla, bohužiaľ na sci-fi zlátanine MUŽ NA ÚTEKU.

Arnolda spomínam preto, lebo sa s ním nestretla v PREDÁTOROVI 2, kde odmietol hrať rolu, ktorú po ňom po drobných úpravách prevzal Gary Busey. Nestretla sa s ním ani v origináli, kde exotický ženský element zastupovala Elpidia Carrilloová. Jej verejnosti najznámejšou rolou tak zostáva asi práve rola drsnej policajtky Leony, ktorá novo nastúpenému Billovi Paxtonovi veľmi rýchlo a jasne naznačí, že s ním na rande tak skoro nepôjde. Prijala ju ako 33 ročná a režisér Hopkins to poňal razantne, čoho dôkazom je vraždiaca scéna v metre, kedy Danny Glover ostáva proti zlu z vesmíru sám ako prst a Leona sa porúča spôsobom, aký dokáže, že aj predátor je gentleman. Nepatrilo by sa ale opomenúť ani slávny DOM DUCHOV Bille Augusta, kde hrala milenku Jeremyho Ironsa, FARBY režírujúceho herca Dennisa Hoppera alebo BOZK UPÍRA, ktorý jej dal Nicolas Cage. Nič-menej krása pominula, prišli mladšie speváčky a herecký talent bol vždy diskutabilný.

Ivan "tron" Kučera

Herecká filmografie

Filmy

2019 I'd Like to Be Alone Now
2018 Off the Menu
The Portrait's Secret
2017 Kill'em All
Mas Que Hermanos
2015 November Rule
2013 Return to Babylon
2012 The Lords of Salem
2011 Ženy bez mužů
2010 Tranced
2009 Past na ženicha (TV film)
Samec
Temný měsíc vychází
The Red Canvas
2008 Ida y vuelta
2007 Condor, The
Mrtvý
Richard III
2006 Holky v balíku
2005 English as a Second Language
Secuestro express
2003 Company You Keep, The
Newton's Law
Všechny chtějí Papiho
2002 Zabít je snadné
2001 Nebezpečný kód
Únos v Mexiku
2000 Best Actress (TV film)
Boj o život
Princess and the Barrio Boy, The (TV film)
Smrtící hrozba
V pravé poledne (TV film)
Vražedné vidiny - Danielin příběh (TV film)
1999 Dillinger in Paradise
1998 El grito en el cielo
Exposé
Muž dvou tváří (TV film)
Temná vášeň
1997 Catherine's Grove
Zákon zrady
1996 For Which He Stands
Sudden Terror: The Hijacking of School Bus #17 (TV film)
V pasti
1995 Maria Conchita Alonso: Dance It Up
Texas (TV film)
1994 MacShayne: Kdo se směje naposled (TV film)
1993 Dům duchů
Roosters
1992 Šéf (TV film)
1991 Cuerpos clandestinos (TV film)
McBain
1990 Predátor 2
1988 Barvy
Con el corazón en la mano
Polibek upíra
1987 Běžící muž
Extrémní předsudek
1986 Cugino americano, Il
Pořádný průšvih
Touch and Go
1984 Moskva na Hudsonu
Strach v New Yorku
1979 Solon

TV seriály

2011 Things We Do for Love (TV seriál)
2007 Saints & Sinners (TV seriál)
2006 Amas de casa desesperadas (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Mnohokrát děkuji (S02E15)
2004 Kriminálka Miami (TV seriál)
Krvavý úplněk (S02E13)
2003 Kingpin (TV seriál)
2002 Oddělení loupeží a vražd (TV seriál)
2000 Amantes de Luna Llena (TV seriál)
Resurrection Blvd. (TV seriál)
1999 Twice in a Lifetime (TV seriál)
Walking After Midnight (TV seriál)
1998 Krajní meze (TV seriál)
Vakcína (S04E11)
Chůva k pohledání (TV seriál)
Immaculate Concepcion (S05E19)
1997 Zbraň (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Love on the Rocks (S03E25)
Colonel of Truth (S03E23)
1996 Big Bag (TV seriál)
Women: Stories of Passion (TV seriál)
Zvláštní efekty (TV seriál)
1994 Alejandra (TV seriál)
Dotek anděla (TV seriál)
1989 One of the Boys (TV seriál)
1984 Nacho (TV seriál)
1982 Claudia (TV seriál)
Knight Rider (TV seriál)
Nezapomeň na mě (S01E12)
1981 Angelito (TV seriál)
Esposo de Anaís, El (TV seriál)
Luz Marina (TV seriál)
Marielena (TV seriál)
1980 Mi hijo Gabriel (TV seriál)
Natalia de 8 a 9 (TV seriál)
1979 Estefanía (TV seriál)
1977 Fantasy Island (TV seriál)

Dokumentární

2014 Journey of a Female Comic
2013 Femme
2005 The Hunters and the Hunted: The Making of 'Predator 2' - a.z.
1996 Great Drives (TV seriál)

Host

TV pořady

2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2003 I'm a Celebrity, Get Me Out of Here! (TV pořad)
1999 ABC 2000: The Millennium (TV pořad)
1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 Latino Laugh Festival (TV pořad)
1994 Politically Incorrect (TV pořad)
1989 The Arsenio Hall Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky