foto

Martin Provost

  • nar. 1957
    Brest, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Martin Provost (1957, Brest) působil mnoho let jako herec, poté se začal věnovat režírování filmů a literatuře. Jeho divadelní hry následoval román Aime-moi vite (1992) a krátké filmy. V roce 1997 debutoval celovečerním filmem Tortilla y cinéma. Jeho další snímek Le ventre de Juliette byl uveden na festivalech po celém světě. Séraphine je režisérovo třetí a dosud nejúspěšnější celovečerní dílo.

44. MFF K. Vary 2009

Herecká filmografie

Filmy

2002 20, avenue Parmentier
1989 Pentimento
1988 Alice
1985 Histoire en marche: Les prisonnières, L' (TV film)
1984 Comme les doigts de la main
1983 Emmenez-moi au théâtre: La Baye (TV film)
1981 Histoires de voyous: Opération Primevère (TV film)
1980 Tarendol (TV film)
1979 Au théâtre ce soir: Tout dans le jardin (TV film)
1978 Jeden hot a druhý čehý
Páni ouřadové (TV film)
1976 Néa

TV seriály

1981 Pause-café (TV seriál)
1977 Au plaisir de Dieu (TV seriál)
Banlieue Sud-Est (TV seriál)
Dobrý den, pane Offenbachu (TV seriál)
Héritiers, Les (TV seriál)
1967 Vyšetřovaní komisaře Maigreta (TV seriál)
1958 Posledních pět minut (TV seriál)

TV pořady

1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Polibek od Beatrice
2013 Violette
2008 Séraphine
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace