foto

Fien Troch

  • nar. 11.5.1978 (40 let)
    Londerzeel, Belgie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Filmová, divadelní a reklamní režisérka Fien Troch pochází z Belgie a už za své krátké filmy si odnesla řadu ocenění z mezinárodních festivalů po celé Evropě. Její první celovečerní snímek Štěstí těch druhých byl promítán na festivalu v Karlových Varech v sekci Fórum nezávislých.

Fien Troch má výrazný a nezaměnitelný rukopis, v němž spojuje velmi realistický vizuální styl s rozvolněnou dějovou linií. Její snímky jsou velmi často komorními sondami do života protagonistů. Podobně je tomu tak i v posledním filmu Domov, který mapuje životní situaci tří teenagerů poté, co byl jeden z nich propuštěn z vězení.

Febiofest

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Domov
2012 Kid
2008 Nevyřčené
2005 Štěstí těch druhých
2000 Maria
1999 Wooww
1998 Verbrande aarde

Herecká filmografie

Filmy

2000 Saint-Cyr

Producentská filmografie

Filmy

2000 Maria

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace