foto

Volker Bruch

  • nar. 9.3.1980 (38 let)
    Mnichov, Bavorsko, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Volker Bruch je německý televizní a filmový herec, mezinárodně známý pro svou hlavní roli v televizním dramatu Válečná generace, kde ztvárnil postavu jménem Wilhelm Winter.

Po odmaturování na střední škole v Mnichově studoval Volker divadelní herectví na Max Reinhardt Seminar ve Vídni. O jeho osobním životě se toho moc neví, snad jen základní informace, že má pět sourozenců, měří něco okolo 1,73 m, jeho partnerkou je od roku 2009 herečka Miriam Stein, a že žije v Mnichově.

Zahrál si významnější role ve filmech Předčítač (2008), Síla odvahy (2008), The Baader Meinhof Complex (2008) či seriálu Babylon Berlin. Byl třikrát nominován na ocenění a roku 2013 vyhrál Bavarian TV Awards společně s dalšími herci v kategorii Special Award za film Válečná generace.

Danielle_Cas

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dívka v pavoučí síti
2017 Smrtihlav
2016 Ein Teil von uns (TV film)
2015 Das goldene Ufer (TV film)
Fakjů pane učiteli 2
Outside The Box
2014 Cesta tam
Die Pilgerin (TV film)
Nejlepší šance
Tatort - Der Eskimo
Tatort - Todesspiel (TV film)
2013 München Mord – Wir sind die Neuen (TV film)
Válečná generace (TV film)
2011 Confession d'un enfant du siècle
Strážci pokladu (TV film)
Westwind
2010 Goethe!
Nanga Parbat
2009 Jedlová samota
2008 Baader Meinhof Komplex
Beste Gegend
Einer bleibt sitzen (TV film)
Little Paris
Machen wir's auf Finnisch (TV film)
Místo činu - Neúplatný (TV film)
Předčítač
Rudý baron
Síla odvahy
2007 Beste Zeit
Ein starkes Team - Stumme Wut (TV film)
Nichts ist vergessen (TV film)
2006 Bummm!
Der Untergang der Pamir (TV film)
2005 Hengstparade (TV film)
Pod bílými plachtami: Koncert na rozloučenou (TV film)
Róza
Tatort - Leiden wie ein Tier (TV film)
2004 Baal
Místo činu - Píšťala smrti (TV film)
Verbrechen des Professor Capellari - Ein Toter kehrt zurück, Die (TV film)

TV seriály

2017 Babylon Berlín (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (16)
2001 Vraždy v Kitzbühelu (TV seriál)
Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
1999 Kriminálka Kolín (TV seriál)
1998 Die Verbrechen des Professor Capellari (TV seriál)
1995 Vater wider Willen (TV seriál)
1994 Ein starkes Team (TV seriál)
Komisař Rex (TV seriál)

Dokumentární

2013 Das Radikal Böse
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace