foto

Volker Bruch

  • nar. 9.3.1980 (41 let)
    Mnichov, Bavorsko, Západní Německo

Biografie

Volker Bruch je německý televizní a filmový herec, mezinárodně známý pro svou hlavní roli v televizním dramatu Válečná generace, kde ztvárnil postavu jménem Wilhelm Winter.

Po odmaturování na střední škole v Mnichově studoval Volker divadelní herectví na Max Reinhardt Seminar ve Vídni. O jeho osobním životě se toho moc neví, snad jen základní informace, že má pět sourozenců, měří něco okolo 1,73 m, jeho partnerkou je od roku 2009 herečka Miriam Stein, a že žije v Mnichově.

Zahrál si významnější role ve filmech Předčítač (2008), Síla odvahy (2008), The Baader Meinhof Complex (2008) či seriálu Babylon Berlin. Byl třikrát nominován na ocenění a roku 2013 vyhrál Bavarian TV Awards společně s dalšími herci v kategorii Special Award za film Válečná generace.

Danielle_Cas

Herecká filmografie

Filmy

2019 Rocca mění svět
2018 Dívka v pavoučí síti
2017 Smrtihlav
2016 Ein Teil von uns (TV film)
2015 Das goldene Ufer (TV film)
Fakjů pane učiteli 2
Outside the Box
2014 Cesta tam
Die Pilgerin (TV film)
Nejlepší šance
2011 Confession d'un enfant du siècle
Strážci pokladu (TV film)
Westwind
2010 Goethe!
Nanga Parbat
2009 Jedlová samota
2008 Beste Gegend
Der Baader Meinhof Komplex
Einer bleibt sitzen (TV film)
Little Paris
Machen wir's auf Finnisch (TV film)
Předčítač
Rudý baron
Síla odvahy
2007 Beste Zeit
Nichts ist vergessen (TV film)
2006 Das wahre Leben
Der Untergang der Pamir (TV film)
2005 Hengstparade (TV film)
Róza
2004 Baal

TV seriály

2020 Babylon Berlín (TV seriál)
Epizoda 4 (S03E04)
Epizoda 3 (S03E03)
Epizoda 2 (S03E02)
další epizody (4)
2017 Babylon Berlín (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (16)
2014 München Mord (TV seriál)
Wir sind die Neuen (E01)
Místo činu (TV seriál)
Todesspiel (S45E04)
Der Eskimo (S45E02)
2013 Válečná generace (TV seriál)
Ein anderes Land (E03)
Ein anderer Krieg (E02)
Eine andere Zeit (E01)
2008 Místo činu (TV seriál)
Neúplatný (S39E28)
2007 Správná dvojka (TV seriál)
Stumme Wut (E35)
2005 Pod bílými plachtami (TV seriál)
Koncert na rozloučenou (E04)
Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Die Polizistin (S05E07)
Místo činu (TV seriál)
Leiden wie ein Tier (S36E27)
2004 Případy profesora Capellariho (TV seriál)
Ein Toter kehrt zurück (E16)
Komisař Rex (TV seriál)
S Ninou o půlnoci (S09E08)
Místo činu (TV seriál)
Píšťala smrti (S35E07)
2001 Vraždy v Kitzbühelu (TV seriál)
1999 Kriminálka Kolín (TV seriál)
1995 Vater wider Willen (TV seriál)

Dokumentární

2013 Das Radikal Böse