foto

Jennifer Esposito

  • nar. 11.4.1973 (44 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jennifer Esposito, italsko-americká herečka a tanečnice, se narodila v Brooklynu manželům Phyllis a Robertu Esposito. Matka pracovala jako interiérová dekoratérka a otec jako hudební producent a IT konzultant na Wall Street. Vyrůstala společně se svou starší sestrou na Staten Islandu v New Yorku, kde úspěšně absolvovala Moore Catholic High School. V letech 96 až 97 randila s hercem Benjaminem Brattem a v roce 2006 byla vdaná za Bradleyho Coopera, manželství bohužel nevydrželo ani rok. V současné době je zasnoubená s tenistou Markem Philippoussisem.

V televizi se poprvé objevila v roce 1995 v několika TV seriálech, přičemž její nejslavnější role přišla o rok později se seriálem Spin City, kde ztvárnila starostovu sekretářku Stacey Paternovou. Objevila se také v hororu I STILL KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER (Tajemství loňského léta: Rok poté) v roli Nancy. Většího úspěchu se pak dočkala v thrilleru SUMMER OF SAM (Krvavé léto v New Yorku), kde se s partou vydala po stopách vraha označovaného „Samův syn“. Původně zde měla hrát roli Miry Sorvino, ale kvůli časovým problémům byla přeobrazena do role Ruby. Dále se objevila v hororu WES CRAVEN PRESENTS DRACULA 2000. V roce 2000 si rovněž zahrála v seriálu Law & Order, v roli televizní reportérky Sarah Logan. Mezi její větší herecké úspěchy pak jistě patří cenami ověnčené drama CRASH z roku 2004 a v témže roce uvedená akční komedie TAXI. RESCUE ME a SAMANTHA WHO? jsou dalšími seriály, kde bylo možné tuto herečku v posledních letech spatřit, podobně jako v nepříliš úspěšném akčním thrilleru CONSPIRACY.

Machete

Herecká filmografie

Filmy

2017 You Get Me
2016 Tallulah
2014 Je prostě báječná
2012 Bending the Rules
2011 Mamitas
2010 Wish List, The (TV film)
2009 Čtyři opuštění muži
2008 Americká gangsterka
Tajná dohoda
2006 Jesus, Mary and Joey
2005 Sněhový zázrak (TV film)
2004 Crash
Překročit všechna pravidla
Taxi
2003 Partners and Crime (TV film)
2002 Blesková šance
Bombakšeft
Pán převleků
2001 Mimo zákon
Neříkej ani slovo
Ranaři
The Proposal
2000 Boys Life 3
Dracula 2000
1999 Just One Time
Krvavé léto v New Yorku
Ženich na útěku
1998 A Brooklyn State of Mind
Just One Time
Nejlepší hráč
Neohlížej se
Side Streets
Tajemství loňského léta 2: Rok poté
1997 Brother's Kiss, A
Kiss Me, Guido

TV seriály

2017 Aféra (TV seriál)
306 (S03E06)
2016 Aféra (TV seriál)
303 (S03E03)
301 (S03E01)
2015 Aféra (TV seriál)
212 (S02E12)
210 (S02E10)
204 (S02E04)
2014 Taxi Brooklyn (TV seriál)
2012 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Nightmares (S03E07)
Scorched Earth (S03E04)
Old Wounds (S03E03)
další epizody (18)
2011 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Moonlighting (S02E09)
Thanksgiving (S02E08)
Lonely Hearts Club (S02E07)
další epizody (21)
2010 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
After Hours (S01E10)
Re-Do (S01E09)
Chinatown (S01E08)
další epizody (5)
2009 Nemocnice Mercy (TV seriál)
2007 Samantha Who? (TV seriál)
2005 Related (TV seriál)
2004 Zachraň mě (TV seriál)
1999 Soudkyně Amy (TV seriál)
1997 Feds (TV seriál)
Prince Street (TV seriál)
1996 Všichni starostovi muži (TV seriál)
1995 City, The (TV seriál)
1994 New York Undercover (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)

Dokumentární

2003 Identity Crisis: The Making of a Master
Magic of Disguise, The

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace