foto

Alisan Porter

  • nar. 20.6.1981 (39 let)
    Worcester, Massachusetts, USA

Biografie

Alisan Portner je narozena 20. června 1981. Je to americká herečka, zpěvačka a tanečnice. Narodila se ve Worcesteru ve státě Massachusetts. Pochází z židovské rodiny. Její otec Joseph Klein byl prominentní rabín, který provozoval Charlotte Klein Center ve Worcesteru. Alisina matka, Laura Kleinová byla taneční trenérka pro Diane Klimaszewski a Eliane Klimaszewski ( nyní lépe známé jako Coors Light dvojčata).

Na jednom vystoupení producent slyšel Alisan zpívat v hotelové hale a zaujala ho.  Nakonec zpívala v kategorii od tří do pěti let a stala se nejmladším účastníkem Star Search Show, kterou vyhrála. Jako herečka se proslavila ve filmu CURLY SUE ( v českém jazyce  Kudrnatá holka), kde ztvárnila hlavní roli. Porter pokračovala ve studiu na střední škole ve Westportu ( stát Connecticut), kde nastoupila do divadelního kroužku a účastnila se různých vystoupení. V osmnácti letech se přestěhovala do New Yorku, zde byla na konkurzu na show na Brodwayi. Byla obsazena jako Urleen v divadelní hře Footloose.

Během pobytu v  Los Angeles začala se svojí hudební kariérou. A během této doby dále hrála na divadelních prknech. V roce 2003 vznikla kapela The Raz, kde byla zpěvačkou a zároveň hlavní skladatelkou. V roce 2004 se kapela rozpadla. Už během roku 2005 ale Alisan oznámila vznik nové kapely  - The Alisan Portner Project.

Od prosince 2008 přispívá fejetony do časopisu Movmnt. Dne 10. Března 2012 si vzala Briana Autenrietha ( vývozce ovoce a bývalý herec Days of Our Lives). 17. Července 2012 se jim narodil syn  -Mason Blaise.

Šárka "Chip89" Kolezsarová

Herecká filmografie

Filmy

2008 Seznamte se s Davem
2003 Shrink Rap
1991 Kudrnatá holka
1990 Když si na mě vzpomeneš (TV film)
Miluji tě k smrti
Stella
1989 Rodičovství
1988 Homesick

TV seriály

1999 Undressed (TV seriál)
1991 The Golden Girls (TV seriál)
Beauty and the Beast (S07E03)
1989 Chicken Soup (TV seriál)
1987 I'll Take Manhattan (TV seriál)
1986 Pee-wee's Playhouse (TV seriál)
Perfect Strangers (TV seriál)
1982 Rodinná pouta (TV seriál)

Dokumentární

2008 Every Little Step

Divadelní záznam

2006 The Ten Commandments: The Musical (divadelní záznam)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky