foto

Richard Hammond

  • nar. 19.12.1969 (47 let)
    Solihull, West Midlands, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Oblíbený britský moderátor Richard Hammond se narodil 19. prosince 1969 v Shirley. Svoji moderátorskou kariéru odstartoval v několika rozhlasových stanicích. V rádiích vystupoval až do roku 2002 kdy vyhrál konkurs na moderátora motoristického pořadu TOP GEAR.

TOP GEAR moderuje s Jeremy Clarksonem a Jamesem Mayem a spolu tvoří velmi silné trio moderátorů. Všichni jsou přátelé i v osobním životě a jejich sehranost dokáže už 15 sezón přitahovat miliony diváků k obrazovkám.

Díky své popularitě dostal nabídky moderovat i jiné pořady. A tak jej můžeme potkat například v pořadu o svérázném pojetí vědy BRANIAC, v dětském pořadu o vědě BLAST LAB a nebo v britské podobě populární americké soutěže WIPEOUT. Richard sám také napsal 2 knihy. Ty pojednávají o jeho zážitcích z natáčení TOP GEAR a osobní postřehy.

Doslova osudovým se pro něj stává čtvrtek 21. 9. 2006. Zkoušel v rámci natáčení TOP GEAR překonat rychlostní rekord Velké Británie v dragsteru Vampire. Dosavadní rekord byl 483 km/h. Rekord překonal hned v první jízdě, kdy dosáhl rychlosti přes 500 km/h. V druhé jízdě už do cíle nedorazil. Jeho dragster chytil při brzdění padáky defekt a skončil úplně zdevastovaný v kotrmelcích vedle cesty. Tuto nehodu naštěstí přežil, i když si několik dní pobyl v nemocnici. Nehoda ho nezměnila a tak dál pořadu dodává další střelené nápady.

V současné době žije se svou ženou Amandou Etheridge a svými dvěma dětmi v Herefordshire. Rád hraje na basovou kytaru, má rád americké auta (sám vlastní Shelby Cobra, Dodge Challenger a Dodge Charger) a rád jezdí na kole. Diváci mu dali přezdívku Hammster, která se ho drží dodnes.

Karel "Wishkah" Král

Herecká filmografie

Filmy

2006 Scragg n Bones

TV seriály

2013 Crackanory (TV seriál)

Dokumentární

2015 Putování džunglí s Richardem Hammondem (TV film)
2014 Richard Hammond a počasí (TV seriál)
Top Gear - The Burma Special (TV film)
2013 Jak vytvořit planetu (TV film)
Top Gear speciál: Napříč Evropou (TV film)
Top Gear: The Great African Adventure (TV film)
2012 Dramatické příběhy z divočiny (TV seriál)
Top Gear: Bondovský speciál (TV film)
Zázračná příroda (TV seriál)
2011 Crash testy Richarda Hammonda (TV seriál)
Top Gear: At the Movies
2010 Hammond Meets Moss (TV film)
Neviditelné světy (TV seriál)
Top Gear: Apokalypsa
2009 Richard Hammond's Top Gear Uncovered
2008 Krvavá Omaha (TV film)
Technické souvislosti (TV seriál)
2005 Greatest Ever Screen Chases (TV film)
Movies' Greatest Cars (TV film)
Obezita mě užírá zevnitř (TV film)
2003 Brainiac: Šílená věda (TV seriál)
1982 Běh času (TV seriál)

TV pořady

2016 The Grand Tour (TV pořad)
2015 Top Gear speciál: Nejlepší závody (TV pořad) - a.z.
Top Gear speciál: Od A do Z (TV pořad) - a.z.
2014 Top Gear: Patagonský speciál (TV pořad)
Top Gear speciál: Napříč Itálií (TV pořad)
Top Gear: To nejlepší z Británie (TV pořad)
Vědecky prověřeno (TV pořad)
2013 To nejlepší z Top Gearu: Top 41 (TV pořad)
Top Gear: Africa Special, Part 1 (TV pořad)
Top Gear: Africa Special, Part 2 (TV pořad)
2012 Sport Relief Goes Global (TV pořad)
2011 Hard Drive with Richard Hammond (TV pořad)
Top Gear: Indický speciál (TV pořad)
2010 Top Gear: Middle East Special (TV pořad)
2009 Drtivá porážka (TV pořad)
Top Gear: Bolivia Special (TV pořad)
2008 Top Gear: Vietnam Special (TV pořad)
Top Ground Gear Force (TV pořad)
2007 Hrdinové z vrtulníku (TV pořad)
Top Gear: Botswanský speciál (TV pořad)
Top Gear of the Pops (TV pořad)
Top Gear: Polární speciál (TV pořad)
Top Gear: US Special (TV pořad)
2006 Petrolheads (TV pořad)
Top Gear: Olympijský speciál (TV pořad)
2004 Jack Dee Live at the Apollo (TV pořad)
2002 RI:SE (TV pořad)
Top Gear 2010 (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
2000 The Wright Stuff (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
1980 Children in Need (TV pořad)
1978 Top Gear (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)
1958 Blue Peter (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2013 Top Gear speciál: Napříč Evropou (TV film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(195)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace