foto

Tomáš Šulaj

  • nar. 7.1.1976 (41 let)
    Přerov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tomáš Šulaj se narodil 7. 1. 1976 v Přerově. V roce 1995 nastoupil na Janáčkovu akademii múzických umění, obor činnoherní herectví, kde úspěšně absolvoval v roce 1999. Působí ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti, kde je jedním z nejobsazovanějších a divácky nejoblíbenějším z herců. Hostoval také v Národním divadle v Praze.

Jeho divadelní činnost mu vynesla několik ocenění: Největší z pierotů 2001, 2003, 2006, Slovácký Oskar 2003, 2005, nominaci na Cenu Alfréda Radoka v roce 2003, 2004, 2006, nominaci na Cenu Thálie v roce 2003 a Cenu Thálie 2005 v mužské kategorii muzikál (Jerry, Donaha!)

Tomáš Šulaj je rodilý šoumen a tuto svou vlastnost promítá rád i do svých rolí. Jeho llišácký úsměv si oblíbily i děti, pro něž pořádá kouzelnická vystoupení. Televizní diváci ho znají z několika epizodních rolí v ČETNICKÝCH HUMORESKÁCH, nebo z reklam. Jeho dosavadní jedinou filmovou rolí je Jakub ve filmu KLÍČEK.

zuzana "hihík" michalová

Herecká filmografie

Filmy

2016 Cena facky (divadelní záznam)
2010 Seth (studentský film)
2009 Klíček
2005 Liška Bystrouška (divadelní záznam)

TV seriály

2012 Helena (TV seriál)
Oko bere (S02E04)
2011 Znamení koně (TV seriál)
Požár (S01E07)
Dražba (S01E06)
Prohra (S01E05)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Táta (S02E07)

Dokumentární

2015 Magický kruh Vánoc (koncert)
2014 Rozsudek (TV seriál)
Inženýr a uklízečka (S01E03)

TV pořady

2012 Dobrodružství z půdy (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace