foto

Martin Veselovský

  • nar. 1972
    Vrchlabí, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 26. září 1972 ve Vrchlabí. Vystudoval gymnázium v Praze a dále studoval na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, kterou ale nedokončil. V současné době je Martin Veselovský známý televizní a rozhlasový redaktor a moderátor. Je ženatý s moderátorkou Monikou Valentovou, se kterou má dvě dcery – Rozálii a Viktorii.

Jeho kariéra moderátora započala v roce 1992 v Rádiu Klubu Hlasu Ameriky. Za svojí dosavadní kariéru pak vystřídal hodně médií, se kterými spolupracoval. V letech 1994-1999 působil na rádiu Evropa 2. V roce 1995 se objevil v pořadu SOS na televizi Prima. Tam vydržel až do roku 1998, kdy přešel na TV Nova moderovat talkshow Áčko. Poté pracoval v Českém rozhlase a v letech 2004-2006 moderoval nedělní diskusní pořad Sedmička na Nově. Od roku 2006 moderuje pořad na Radiožurnálu s názvem Dvacet minut Radiožurnálu, kam si zve aktuální hosty z různých oborů. Od ledna 2008 působil jako moderátor pořadu Události, komentáře na ČT24. Z tohoto pořadu ale na vlastní žádost odešel v březnu roku 2014. „K odchodu mě vede potřeba radikální pracovní změny" řekl Veselovský. Nicméně taky prohlásil, že si cení všech šesti let, které moderováním komentářů strávil a České televizi vděčí za to, kde teď profesně je, přestože Českou televizi už v minulosti několikrát kritizoval. Spolu s ním koncem měsíce odešla z České televize i Daniela Drtinová. Spolu s dalšími bývalými redaktory ČT nyní společně zakládají firmu, která hodlá zájemcům na klíč dodávat zpravodajský obsah, například politické rozhovory apod.

Za svoji kariéru moderátora obdržel i nějaká ocenění. V roce 2013 získal ocenění v kategorii Objev roku v soutěži Tweet roku a v soutěži Novinářská cena 2012 zvítězil spolu s Petrem Dudkem v sekci Rozhovor, beseda, diskuze.

xrubesd

Herecká filmografie

TV pořady

2017 Ceny Paměti národa 2017 (TV pořad) - mod.
2016 Ceny Paměti národa 2016 (TV pořad)
2015 Ceny Paměti národa (TV pořad)
Kancelář Blaník (TV pořad)
Viróza Ovčáček (S03E14)
2014 DVTV (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
Studio ČT24 (TV pořad)
1999 Čtveráci (TV pořad)
Sauna (TV pořad)
1997 Áčko (TV pořad)
1994 7 čili sedm dní (TV pořad)
1990 Události, komentáře (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace