foto

Sherilyn Fenn

  • nar. 1.2.1965 (53 let)
    Detroit, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sherilyn Ann Fenn se narodila 1.2.1965 jako nejmladší ze tří sourozenců do hudební rodiny. Její matka Arlene Quatro hrála v rockové skupině na klávesy a její dědeček Art Quatro byl jazzovým hudebníkem.

V sedmnácti letech se Sherylin se svou matkou přestěhovala do Los Angeles. Od roku 1984 začala pracovat pro televizi a příležitostně také pro film. O rok později získala malou roli v teenagerské komedii JUST ONE OF THE GUYS. Její největší úspěch přišel ale v roce 1990, kdy se objevila v roli Audry Hornové v televizním seriálu MĚSTEČKO TWIN PEAKS Marka Frosta a Davida Lynche. Poté jsme jí mohli vidět v řadě zajímavých filmových projektů, jako ZBĚSILOST V SRDCI od již zmíněného D. Lynche, nebo ve ve filmu O MYŠÍCH A LIDECH od herce-režiséra Garyho Sinise, kde si zahrála po boku Johna Malkoviche. V roce 1993 ztvárnila hlavní roli ve filmovém debutu dcery Davida Lynche Jennifer HELENA V KRABICI, který se díky lehce obskurní atmosféře dočkal ocenění několika filmových kritiků.

Ve volném čase se tato herečka věnuje svému synovi Mylesovi. Jejím koníčkem je cvičení meditativní jógy.

mlhomír "PaulAvery" mlžný

Herecká filmografie

Filmy

2017 Wish Upon
2016 Casa Vita (TV film)
The Secrets of Emily Blair
2015 Unnatural
2014 Pravdivý příběh herečky
Rescuing Madison (TV film)
2013 Raze
2012 Přízrak z lesa strachu (TV film)
2009 Scenesters, The
2007 Forsaž Da Vinči
Lesser of Three Evils
Mistři Hazzardu: Jak to začalo (TV film)
2006 Novel Romance
Zdánlivě mrtvá (TV film)
2005 Blízké nebezpečí (TV film)
Krvavá pomsta (TV film)
2004 Dlouhá cesta zpátky
Gin and the Rumble Within
Pop Rocks (TV film)
2003 Noční vlny (TV film)
Poslední bojovník
Svět podle Lelanda
2002 Na stopě vraha (TV film)
Švindl
2001 Mimo sezónu (TV film)
1999 Cement
Darkness Falls
Love American Style (TV film)
1998 Smrtící zóna
Ulice hrůzy (TV film)
1997 Kmotrův psychiatr (TV film)
Prostě piš
Rošády lásky
The Shadow Men
1996 V očistci (TV film)
Vražedné důkazy (TV film)
1995 Deník Elizabeth Taylorové (TV film)
Slave of Dreams (TV film)
1994 Zrození jara (TV film)
1993 Fatální instinkt
Helena v krabici
Srdcová trojka
1992 O myších a lidech
Peklo chtíče
Ruby
1991 Dillinger (TV film)
Hitman
1990 Meridian
Městečko Twin Peaks (TV film)
Tulácké sny
Zběsilost v srdci
1989 Vlastní krev
1988 A Family Again (TV film)
Crime Zone
Divided We Stand (TV film)
Spojení dvou měsíců
1987 Power, Passion and Murder (TV film)
Tales from the Hollywood Hills: A Table at Ciro's (TV film)
Škola zombií
1986 Nářez
Černý přízrak
1985 Just One of the Guys
Out of Control
1984 Mlčení srdce (TV film)
The Wild Life

TV seriály

2018 Titans (TV seriál)
Titans (E01)
S.W.A.T. (TV seriál)
Saving Face (S02E04)
Slepé skvrny (S01E09)
2017 Confess (TV seriál)
Some Secrets Aren't Ours to Tell (E07)
Every Time He Touches Me (E06)
Secrets Revealed (E05)
další epizody (7)
S.W.A.T. (TV seriál)
Rodina (S01E03)
Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Epizoda 16 (S03E16)
Epizoda 15 (S03E15)
Epizoda 13 (S03E13)
další epizody (4)
2016 Closer: Nové případy (TV seriál)
Odvykačka (S05E08)
Shameless (TV seriál)
Paradise Lost (S06E10)
A Yurt of One's Own (S06E09)
Be a Good Boy. Come for Grandma (S06E08)
další epizody (5)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Taboo (S12E03)
2014 Ray Donovan (TV seriál)
Rodef (S02E11)
Volcheck (S02E10)
Viagra (S02E06)
další epizody (8)
2013 Město divů (TV seriál)
Hříchy otců (S02E08)
Nepřátele si drž u těla (S02E07)
Ve víru změn (S02E05)
další epizody (4)
2008 Dr. House (TV seriál)
Radujme se, veselme se (S05E11)
2007 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Všem, jichž se to týká (S07E12)
2006 Smith (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Na volném moři (S04E22)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Na kordy (S07E10)
Pleťte, lidičky, pleťte! (S07E09)
Je to nádherné, je to zázračné (S07E04)
2005 4400 (TV seriál)
Na dosah (S02E07)
2004 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Pohřbená zaživa (S01E10)
2003 Gilmorova děvčata (TV seriál)
A je tu syn (S03E21)
2002 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Deception (S04E02)
Dawsonův svět (TV seriál)
The Abby (S05E22)
After Hours (S05E21)
Separate Ways (Worlds Apart) (S05E20)
1998 Příšerná kocovina (TV seriál)
1997 Přátelé (TV seriál)
Phoebina bývalá parťačka (S03E14)
1991 Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Beyond Life And Death (S02E22)
Night Of Decision (S02E21)
The Path To The Black Lodge (S02E20)
další epizody (11)
1990 Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Masked Ball (S02E11)
Dispute Between Brothers (S02E10)
Arbitrary Law (S02E09)
další epizody (18)
1989 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
1987 Jump Street 21 (TV seriál)
Blindsided (S01E08)

Dokumentární

2007 Secrets from Another Place: Creating Twin Peaks
1992 Our Hollywood Education

TV pořady

1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace