foto

Miro Remo

  • nar. 9.4.1983 (37 let)
    Ladce, Slovensko, Československo

Zajímavosti o tvůrci (3)

  • Richard Müller: Nepoznaný (2016)

    - Režisér Miro Remo nakrúcal celkovo tri roky, počas ktorých jeho tím vyrobil viac ako 200 hodín materiálu. Okrem toho mali k dispozícii aj nikdy nezverejnené zábery nakrútené samotným spevákom. (Raccoon.city)

  • Comeback (2014)

    - Miro Remo původně chtěl natočit film o homosexualitě ve vězení, ale při první konfrontaci s vězni zjistil, že zde prakticky homosexuálové nejsou. (janhabart)

  • Pohoda (2011)

    - Festival Pohoda sa k dokumentu nehlási, pretože režisér Miro Remo odmietol vystrihnúť scénu, kde riaditeľ Michal Kaščák vyhadzuje chalanov za pozitívny alkoholový test pri nástupe do práce. Na Pohode je pre zamestnancov nulová tolerancia alkoholu, v tomto prípade šlo o zvyškový alkohol 0,1 promile. "Trval som na tom, ako zamestnávateľ tých chalanov a zároveň ako niekto, kto umožnil natáčanie v zákulisí, nemôžem dopustiť, aby boli v dokumente ich tváre, pripadalo mi to (a pripadá) ako neférová bulvárna hra, zneužitie dôvery a niečo, čo nie je z dokumentačného ani umeleckého pohľadu dôležité." sa vyjadril vyštudovaný matematik a zemepisec, ktorý v roku 1997 festival založil. (el.zapikano)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2016 Cooltúra
Richard Müller: Nepoznaný
2014 Comeback
Vrbovský veter
2012 Beverly Hills 01863 (TV film)
Tibor Huszár - Návrat späť
2011 Pohoda
Slovenské kino (TV seriál)
2009 Arsy-Versy (studentský film)
2007 Studený spoj
2006 Ecce Homo
Jano

TV pořady

2013 Celnice (TV pořad)

Režijní filmografie

Dokumentární

2020 Láska pod kapotou
2016 Cooltúra
Richard Müller: Nepoznaný
2014 Báječní muži v ulítlých snech
Comeback
Vrbovský veter
2013 Celnice: Ježkovy voči (TV film)
2012 Beverly Hills 01863 (TV film)
Konzervy času (TV seriál)
Tibor Huszár - Návrat späť
2011 Fotografi (TV seriál)
Nezvyčajné príbehy na slovenskom sídlisku (TV seriál)
Osmičkári (TV film)
Pohoda
Slovenské kino (TV seriál)
2009 Arsy-Versy (studentský film)
2007 Studený spoj
2006 Ecce Homo
Jano

TV pořady

2013 Celnice (TV pořad)
2010 Umenie 2013 (TV pořad)

Kameramanská filmografie

Herecká filmografie

Dokumentární

2018 Poslední autoportrét

Host

TV pořady

2018 Ceny české filmové kritiky 2017 (TV pořad)
2016 Slnko v sieti 2016 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce