foto

Lenka Rzepková

  • nar. 6.3.1995 (24 let)
    Olomouc, Olomoucký kraj, Česko

Biografie

Lenka Rzepková se narodila v Olomouci. Celé dětství ale prožila v Beskydech a nyní žije v Praze. Už odmala projevovala sklony a vášeň k umění. Jako dítě snila, že se stane malířkou, pak ale uviděla, jak se natáčí film a tento svět ji plně očaroval. Ve 14 letech začala chodit do dramatického kroužku, o tři roky později už hrála na letních Shakespearovských slavnostech. Tenkrát si ji všiml londýnský režisér Philip Parr, který přijel do Ostravy uspořádat konkurz. Obsadil ji do role Perdity v Zimní pohádce a následně ji pozval i do Gdaňsku, aby odehrála pár představení i tam.

Zanedlouho poté se začala objevovat v menších a epizodních rolích i na filmovém plátně. Natočila několik studentských filmů jako například World od Actors, v němž ztvárňuje hlavní roli. Film byl oceněn na festivalu Febiofest 2019 v Praze. Chodila na Dialogické jednání na katedře herectví se zaměřením na autorskou tvorbu na DAMU. Od října 2019 se stala členkou hereckého studia Švandova divadla. V tomtéž roce si zahrála v dokumentu o panu Černém a v seriálu o Boženě Němcové.

Má zkušenosti také s fotomodelingem. Ve volném čase se mimo jiné věnuje autorské tvorbě - psaní a malování. Za svou povídku v soutěži „Můj svět“ získala 2. místo v kategorii Próza do 30 let. Ráda tancuje, učí se na ukulele a miluje cestování. V roce 2017 vyhrála stopovací závod Lowcost Race. Od té doby čas od času přednáší o svých cestovatelských zážitcích. Byla pozvaná i na známou TEDx konferenci.

L. Rzepková

Herecká filmografie

Filmy

2019 Hrdinka
2017 V utajení
Všechno nebo nic
2016 Pravý rytíř (TV film)
2014 10 pravidel jak sbalit holku

TV seriály

2020 Božena (TV seriál)
2017 Bohéma (TV seriál)
2016 Pustina (TV seriál)

Dokumentární

2013 Sametoví teroristé

Hudební videoklipy

2016 Debbi ft. Marcell - Hard To Believe (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky