foto

Erik Per Sullivan

  • nar. 12.7.1991 (28 let)
    Worcester, Massachusetts, USA

Biografie

Narodil sa 12. júla 1992 vo Worcestri, v štáte Massachusetts. Ako malý inklinoval ku klavíru a saxofónu, takisto sa venoval aj taekwondu, kde získal čierny opasok. 

Prvýkrát sa objavil na televíznych obrazovkách v roku 1998 vo filme ARMAGEDDON, kde mal vedľajšiu úlohu a v roku 1999 v snímke s názvom THE CIDER HOUSE RULES. V roku 2001 si zahral v horore WENDIGO, kde už mal hlavnú úlohu a takisto aj o rok neskôr, vo filme UNFAITHFUL.

Vo filme FINDING NEMO v roku 2003 nadaboval Sheldona, morského koníka. Rok 2004 preňho priniesol niečo nové, keď si prvýkrát zahral v komédii, a to v CHRISTMAS WITH THE KRANKS.

Najznámejší je však vďaka seriálu MALCOLM IN THE MIDDLE, kde hral v rokoch 2000 – 2006 postavu Deweyho Wilkersona. Herec bol za úlohu v tomto seriáli nominovaný celkom na 9 ocenení, z ktorých vyhral 2 v rokoch 2000 a 2003.

Andrea "readan" B

Herecká filmografie

Filmy

2010 Twelve
2007 Mo
2006 Arthur a Minimojové
Once Not Far from Home
2004 Vánoce naruby
2003 Hledá se Nemo
2002 Nevěrná
2001 Wendigo
Špinavej Joe
1999 Pravidla moštárny
1998 Armageddon

TV seriály

2006 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Graduation (S07E22)
Morp (S07E21)
Cattle Court (S07E20)
další epizody (13)
2005 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Malcolm Defends Reese (S07E09)
Army Buddy (S07E08)
Blackout (S07E07)
další epizody (25)
2004 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Hal's Christmas Gift (S06E06)
Kitty's Back (S06E05)
Pearl Harbor (S06E04)
další epizody (21)
2003 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Christmas Trees (S05E07)
Malcolm's Job (S05E06)
Malcolm Films Reese (S05E05)
další epizody (23)
2002 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Forbidden Girlfriend (S04E06)
Forwards Backwards (S04E05)
Stupid Girl (S04E04)
další epizody (21)
Dva z Queensu (TV seriál)
Shrink Wrap (S04E25)
2001 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Christmas (S03E07)
Health Scare (S03E06)
Charity (S03E05)
další epizody (22)
2000 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
The Bully (S02E10)
High School Play (S02E09)
Therapy (S02E08)
další epizody (26)
Wonderland (TV seriál)

Dokumentární

2002 Searching for the Wendigo

Host

TV pořady

2001 The 53rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Total Access 24/7 (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace