foto

Deborah Ann Woll

  • nar. 7.2.1985 (32 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Deborah Ann Woll, narozená 7. února 1985, je americká herečka dosud známá díky úspěšnému seriálu HBO, PRAVÁ KREV (2008), kde hraje velmi mladou upírku Jessicu Hamby. Deborah, jejíž rodina má kořeny v Irsku a Německu, vyrostla v Brooklynu, v New Yorku, kam chodila na střední školu zřizovanou Packer Collegiate Institute. Úspěšně dokončila Jihokalifornskou univerzitu a přestěhovala se do Los Angeles. Její matka je učitelka dějepisu na Berkeley Carroll School v Brooklynu, v New Yorku.

Deborah hostovala několikrát v televizních seriálech včetně POHOTOVOSTI, KRIMINÁLKY LAS VEGAS, JMENUJI SE EARL, MENTALISTA nebo ZÁKON A POŔÁDEK. Zlom v její kariéře nastal s rolí postavy Jessicy, mladé upírky žijící po boku Billa Comptona v seriálu PRAVÁ KREV (2008). Pro přípravu na tuto roli herečka přiznala, že studovala značné množství obrazového materiálu zvířat útočících na svou kořist.

Nedávno dokončila natáčení MOTHERS'S DAY (2010), režírovaného Darrenem Lynn Bousmananem, kde si střihla rovnou hlavní roli. Epizodní roli získala také ve snímku LITTLE MURDER (2010) jako postava Molly. Momentálně se dokončují filmy pro rok 2011: SOMEDAY THIS PAIN WILL BE USEFUL TO YOU, SEVEN DAYS IN UTOPIA a THE MASTER, a i zde najdete její jméno v závěrečných titulcích, z čehož první dva jmenované pro ni znamenaly další hlavní role. Ve snímku CATCH .44 (2010) si zahrála po boku Bruce Willise, který ve filmu radikálně změní osud nejen jejím sestrám ale i jí. Jak je vidět, s klidným srdcem se dá říci, že její raketový vzestup v kariéře má právě na svědomí seriál HBO, PRAVÁ KREV (2008) a její sexy role upírky s jahodově blond dlouhými vlasy.

Partner Deborah, Edward "E.J." Scott, trpí vzácnou genetickou nemocí choroideremií, která člověka pomalu ale jistě dovede k úplné slepotě. Díky své popularitě se Deborah snaží získat veškeré prostředky k boji proti této nemoci. Herečka se nechala slyšet, že E.J.ův statečný boj s nemocí jí byl inspirací pro její vlastní boj s celiakií, nemocí, která ji znemožňuje přijímat a trávit lepek obsažený téměř v každé obilnině, potažmo v širokém spektru lidské potravy.

V roce 2009 získala ocenění od Satellite Awards za zvláštní přínos v seriálu PRAVÁ KREV (2008) a o rok později byla nominována jako nejlepší seriálová herečka na Screen Actors Guild Awards.

Fanoušci postavy Jessicy Hamby mohou sledovat její blog a týdenní vzkazy včetně videí na babyvamp-jessica.com/.

Martin "c.tucker" Boček

Herecká filmografie

Filmy

2015 Forever
The Automatic Hate
2014 Meet Me in Montenegro
2013 Highland Park
2012 Ruby Sparks
2011 Carrier, The
Catch .44
Malá vražda
Seven Days in Utopia
Someday This Pain Will Be Useful to You
2010 Mother's Day
2008 Ruka mrtvého muže (TV film)

TV seriály

2017 The Defenders (TV seriál)
The Defenders (E08)
Fish in the Jailhouse (E07)
Take Shelter (E05)
další epizody (4)
The Punisher (TV seriál)
Memento Mori (E13)
Home (E12)
Danger Close (E11)
další epizody (13)
2016 Daredevil (TV seriál)
A Cold Day in Hell's Kitchen (S02E13)
The Dark at the End of the Tunnel (S02E12)
.380 (S02E11)
další epizody (13)
2015 Daredevil (TV seriál)
Daredevil (S01E13)
The Ones We Leave Behind (S01E12)
The Path of the Righteous (S01E11)
další epizody (13)
2014 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Děkuji (S07E10)
Zemřít pro lásku (S07E09)
O krok blíž (S07E08)
další epizody (10)
2013 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Radioaktivita (S06E10)
Na životě nezáleží (S06E09)
Všichni mají na kahánku (S06E08)
další epizody (10)
2012 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zachraň se (S05E12)
Soumrak (S05E11)
Vše je pryč (S05E10)
další epizody (12)
2011 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Až zemřu já... (S04E12)
Duše v ohni (S04E11)
Ať shoří celý dům (S04E10)
další epizody (12)
2010 A Drop of True Blood (TV seriál)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zlo pokračuje (S03E12)
Čerstvá krev (S03E11)
Krysa v dohledu (S03E10)
další epizody (11)
2009 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Na druhé straně není nic (S02E12)
Šílenství (S02E11)
Přede mnou nový svět (S02E10)
další epizody (12)
2008 Mentalista (TV seriál)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Staneš se mou smrtí (S01E12)
Milovat znamená pohřbít (S01E11)
Nechci to slyšet (S01E10)
Jmenuju se Earl (TV seriál)
Earlovy ženy, část druhá (S03E22)
Earlovy ženy, část první (S03E21)
2007 Na doživotí (TV seriál)
Bezmoc (S01E06)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace