foto

Martin Henderson

  • nar. 8.10.1974 (44 let)
    Auckland, Nový Zéland
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v roce 1974 na Novém Zélandu, kde se ve věku 13 let poprvé objevil v lokálních televizních seriálech a filmech ("SHORTLAND STREET"). V roce 1995 se přestěhoval do Austrálie, kde si hned zahrál epizodní roli v seriálu "SWEAT", následně získal hlavní roli v "BIG SKY".

Jeho první čistě filmovou rolí byla vedlejší úloha v dramatu KICK, která mu pomohla prosadit se v Hollywoodu. Tam roku 2002 debutoval v KÓDU NAVAJO a následně ve výborném Verbinského remaku japonského KRUHU zjistil, co se stane, když si pustí podezřelou videokazetu. V motorkářské variaci na Rychle a zběsile TORQUE si zamachroval na rychlých strojích, kritiky však nenadchl. Následovaly role v romantických komediích jako je MOJE VELKÁ INDICKÁ SVATBA - svérázné bollywoodské parafráze Jane Austenové. Zatím poslední jeho rolí je letec z I. světové války v RYTÍŘÍCH NEBES. Rád se vrací i k austraskému film, který mu nakopl kariéru, např. v MALÉ RYBĚ nebo v připravovaném válečném snímku LAST MAN. V nejbližší době se objeví v hlavní roli remaku seriálu PÁN A PANÍ SMITHOVI.

Při natáčení SWEAT se seznámil s Heathem Ledgerem a dodnes jsou velkými přáteli. Spolupracoval na klipu Britney Spears TOXIC, nyní se objevuje v reklamách na nový Cadillac.

Pavlína "Ilicka" Illíková

Herecká filmografie

Filmy

2018 Juveniles
Oni 2: Noční kořist
2016 Zázraky z nebe
2015 Everest
2013 Moment, The
Secret Lives of Husbands and Wives (TV film)
2011 Home by Christmas
2009 Cedar Boys
Inside the Box (TV film)
2007 Mr. and Mrs. Smith (TV film)
Vzpoura v Seattlu
2006 Rytíři nebes
Sejmi eso
2005 Home and Away: Romances
Kruh 2
Malá ryba
2004 Britney Spears: Greatest Hits - My Prerogative (video kompilace)
Dokonalé protiklady
Moje velká indická svatba
Torque: Ohnivá kola
2003 Skagerrak
2002 Kruh
Kód Navajo
1999 Kick
1990 Dobyvatel jižních moří (TV film)
1979 Především Howard

TV seriály

2017 Chirurgové (TV seriál)
Come on Down to My Boat, Baby (S14E06)
Danger Zone (S14E05)
Ain't That a Kick in the Head (S14E04)
další epizody (6)
2015 The Red Road (TV seriál)
Shadow Walker (S02E06)
The Hatching (S02E05)
A Cure (S02E04)
další epizody (6)
2014 Secrets & Lies (TV seriál)
The Red Road (TV seriál)
Snaring of the Sun (S01E06)
The Great Snake Battle (S01E05)
The Bad Weapons (S01E04)
další epizody (6)
2011 Off the Map (TV seriál)
There's a Lot to Miss About the Jungle (E13)
Hold on Tight (E12)
Everything's as It Should Be (E11)
další epizody (13)
2009 Dr. House (TV seriál)
Bez bolesti (S05E12)
1997 Letecká společnost Big Sky (TV seriál)
1996 Pot a dřina (TV seriál)
1995 Echo Point (TV seriál)
1992 Shortland Street (TV seriál)
1990 Betty's Bunch (TV seriál)
1988 Home and Away (TV seriál)

Hudební videoklipy

2004 Britney Spears: Toxic (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace