foto

Jan Maléř

  • nar. 1981
    Valašské Meziříčí, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Po absolvování ostravské konzervatoře pokračoval na pražské DAMU, kde vytvořil mj. roli Stanleyho ve hře Tramvaj do stanice Touha. Do angažmá v DJKT nastoupil v roce 2005 a ihned zaujal rolí Johna Worthinga ve Wildeově komedii Jak je důležité míti Filipa.

Významnou příležitost dostal také v dramatu Henrika Ibsena Divoká kachna či historické hře Královna Margot, kde ztvárnil postavu Leraca de La Mole – charismatického milence královny Markéty. Svým temperamentním projevem okouzlil diváky také jako Paul v komedii Měsíc nad Buffalem nebo jako Romeo v Shakespearově klasické tragédii Romeo a Julie.

Jan Maléř spolupracuje s rozhlasem a televizí. Objevil se také v hudebních videoklipech skupiny Divokej Bill (např. Malování).

Evka "willik256" Gusmanová

Herecká filmografie

Filmy

2007 Měsíc nad Buffalem (divadelní záznam)
2004 Když chcípne pes (TV film)
Myceni - náznak
Pánská jízda
2003 O Ječmínkovi (TV film)

TV seriály

2017 Specialisté (TV seriál)
Vražda taxikáře (S01E02)
2014 Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Místo narození (S01E12)
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Krása bolí (S03E15)
2009 Poste restante (TV seriál)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace