foto

Jan Maléř

  • nar. 1981
    Valašské Meziříčí, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Po absolvování ostravské konzervatoře pokračoval na pražské DAMU, kde vytvořil mj. roli Stanleyho ve hře Tramvaj do stanice Touha. Do angažmá v DJKT nastoupil v roce 2005 a ihned zaujal rolí Johna Worthinga ve Wildeově komedii Jak je důležité míti Filipa.

Významnou příležitost dostal také v dramatu Henrika Ibsena Divoká kachna či historické hře Královna Margot, kde ztvárnil postavu Leraca de La Mole – charismatického milence královny Markéty. Svým temperamentním projevem okouzlil diváky také jako Paul v komedii Měsíc nad Buffalem nebo jako Romeo v Shakespearově klasické tragédii Romeo a Julie.

Jan Maléř spolupracuje s rozhlasem a televizí. Objevil se také v hudebních videoklipech skupiny Divokej Bill (např. Malování).

Evka "willik256" Gusmanová

Herecká filmografie

Filmy

2007 Měsíc nad Buffalem (divadelní záznam)
2004 Když chcípne pes (TV film)
Myceni - náznak
Pánská jízda
2003 O Ječmínkovi (TV film)

TV seriály

2017 Specialisté (TV seriál)
Vražda taxikáře (S01E02)
2014 Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Místo narození (S01E12)
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Krása bolí (S03E15)
2009 Poste restante (TV seriál)
Přepadení (E05)
Láska na dobírku (E04)
Zloději a loupežníci (E03)
další epizody (4)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace