foto

Ken Waller

  • nar. 20.3.1942 (78 let)

Biografie

Ken Waller se narodil 20. března 1942, je to bývalý americký kulturista. Pochází z Jeffersonville v Indianě. Chodil na Western Kentucky University v Bowling Green (ročník 1965), kde byl hráčem neporaženého fotbalového týmu 1963 Tangerine Bowl. Po odsloužení u americké námořní pěchoty (United States Marine Corps) odchází do Kanady hrát profesionálně fotbal.

V sedmdesátých letech byl jedním z nejčastěji vyhrávajících amatérských kulturistů. Je také nejúspěšnějším zrzavým kulturistou všech dob.

Jeho nejslavnější vítězství bylo popsáno v dokumentárním filmu ŽELEZNÝ SCHWARZENEGGER (1977), kdy vyhrál amatérský kulturistický titul organizace IFBB (International Federation of Bodybuilders) Mr. Universe v roce 1975 v Pretorii v Jižní Africe, kde porazil Rogera Walkera z Australie, Paula Granta z Walesu a Mikea Katze z USA. V příštím roce přestoupil k profesionálům a na Mr. Olympia v roce 1976 opět porazil Mikea Katze v kategorii nad 200 pound a celkově soutěž vyhrál a titul Mr. Olympia získal kamarád Arnolda Schwarzeneggera Franco Columbu.

S Arnoldem Schwarzeneggerem se již setkal v cameo roli (Dougie Stewart) ve filmu ZŮSTAŇ HLADOVÝ (1976), kde byl Arnoldovi (Joe Santo) kulturistickým rivalem. Také si zahrál ve filmu KILL THE GOLDEN GOOSE (1979) a v epizodě KING OF THE BEACH ze seriálu THE INCREDIBLE HULK (1978-1982).

Rominator

Herecká filmografie

Filmy

1979 Kill the Golden Goose

TV seriály

1978 The Incredible Hulk (TV seriál)

Dokumentární

2002 Raw Iron: The Making of 'Pumping Iron' (TV film)
1980 The Comeback
1977 Železný Schwarzenegger

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky