foto

Daveigh Chase

  • nar. 24.7.1990 (27 let)
    California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Daveigh Elizabeth Schwallier Chase se narodila 24. července roku 1990 v nevadském Las Vegas ,ale vyrůstala v Oregonu. Od malička zpívala a tancovala.

Ve svých sedmi letech se objevila v jedné televizní reklamě a zanedlouho už měla zkušenosti i s filmem. Pozornosti se jí dostalo v kultovním sci-fi DONNIE DARKO , malou roli dostala i v A.I. UMĚLÁ INTELIGENCE. Má i zkušenosti s dabingem díky LILO & STICH . Nejvíce se ale proslavila rolí Samary Morgan v hororu KRUH a KRUH 2 , díky níž získala ocenění "Best Villian". Následovala další řada více či méně úspěšných filmů ,z nichž je nejznámější BEETHOVEN 5.

Daveigh je jedináček a její nejlepší kamarádkou je jiná dětská hvězda Dakota Fanning.

Michaela "Dellylah" Another

Herecká filmografie

Filmy

2016 American Romance
Jack Goes Home
2015 Obsessed on Campus
Wild in Blue
2014 JacobJosefAimee
2013 Madame Le Chat
2012 Little Red Wagon
Yellow
2010 In Between Days
Prettyface
2009 Samantha Darko
2006 Leroy & Stitch (TV film)
2005 Kruh 2
2003 Beethoven 5
Carolina
Haunted Lighthouse
Mlčení
Stitch! Film
2002 Kruh
Krysy (TV film)
Lilo & Stitch
2001 A.I. Umělá inteligence
Donnie Darko
Say Uncle (TV film)
2000 Edgar MaCobb Presents (TV film)
From Where I Sit (TV film)
Robbers
1999 Michael Landon, the Father I Knew (TV film)
Téměř dokonalá vražda

TV seriály

2011 Velká láska (TV seriál)
Vymýtání ďábla (S05E09)
Dokud nás smrt nerozdělí (S05E07)
Rozvod (S05E06)
další epizody (6)
2009 Nemocnice Mercy (TV seriál)
Velká láska (TV seriál)
U soudu (S03E04)
Královna plesu (S03E03)
2007 Velká láska (TV seriál)
Nejšťastnější děvče (S02E10)
V úzkých (S02E09)
Tajné schůzky (S02E06)
další epizody (8)
2006 Velká láska (TV seriál)
Slavnost (S01E12)
Poslední vůle (S01E11)
Křest (S01E10)
další epizody (12)
2004 Odložené případy (TV seriál)
Přespání (S02E06)
2003 Lilo a Stitch (TV seriál)
Oliver Beene (TV seriál)
2002 Fillmore! (TV seriál)

Dokumentární

2005 Story Room: The Making of 'Lilo & Stitch', The
2004 'Donnie Darko': Production Diary
2003 Art of 'Spirited Away', The

TV pořady

2004 Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace