foto

Juki Učida

  • nar. 16.11.1975 (44 let)
    Tokio, Japonsko

Biografie

Yuki Uchida se narodila 16. listopadu 1975 v Tokiu vybavena sportovním a především uměleckým nadáním. Na střední škole se velmi úspěšně věnovala šermu. V devadesátých letech začala její kariéra modelky. Objevovala se především v reklamách na cukrovinky firmy Lotte a v roce 1993 se stala tváří výrobce plavek značky Unitika.

Její první rolí byla postava Saki Aso v televizní pětidílné minisérii SONO TOKI, HEARTWA NUSUMARETA vysílané na konci roku 1992 televizí Fuji TV. Dostala se také do společnosti japonských „idolů“ , tedy herců, zpěváků apod., kteří se po určitou dobu objevují v médiích a vystupují v reklamách. Yuki byla vybrána patrně pro svůj rozpustilý vzhled a chraplavý hlas. Na rozhlasové stanici Nippon Broadcasting běžela její show „Yozora ni YOUKISS! „ a to od dubna 1994 do března 2001.

Svůj talent však Yuki hodlala rozvíjet na všech frontách a tak jí v roce 1994 vyšel první singl „Tenca wo Torou!“, který trhal rekordy v prodeji a dlouho sídlil na vrcholu japonské hitparády. Počet prodaných nosičů byl překonán až o dvanáct let později. Věnovala se tedy naplno zpěvu, ale hraní nezanedbávala. Často byla obsazována do tzv. dramas (televizních seriálů různých žánrů): HANA YORI DANGO (1995), CAT´S EYE (1997).

V roce 2002 se provdala za herce Hidetaka Yoshioka a dalo by se říci, že zmizela ze světa médií. K herectví se vrátila až po rozvodu v roce 2006 a to rolí v „rekapitulačním“ filmu slavného režiséra Takeshi Kitana KANTOKU: BANZAI! O rok později pak excelovala rolí Asuky Sakury, netradiční novinářky probudivší se jednoho dne v psychiatrické léčebně, ve filmu Suzuki Matsuo QUIET ROOM NI YÔKOSO.

Zatím jejím posledním počinem je postava prostitutky Orin ve filmu ZEN (2009).

Hana "Ketri" Beránková

Herecká filmografie

Filmy

2017 Saiki Kusuo no Sainan
2016 Doctor X: Gekai daimon mičiko – Special (TV film)
2013 Ore Ore
2012 Odoru Daisosasen THE TV SPECIAL (TV film)
Odoru daisósasen The Final aratanari kibó
Saigo Kara Nibanme no Koi 2012 Aki (TV film)
2010 Bakamono
Odoru daisósasen: The movie 3
2009 Zen
2007 Quiet room ni jókoso
Sláva filmovému tvůrci!
2002 Kita no kuni kara 2002 yuigon (TV film)
1998 Beat
Odoru daisosasen bangaihen - Wangansho fukei monogatari shoka no kôtsûanzen special (TV film)
1997 Cat's Eye
1995 Hana jori dango

TV seriály

2019 Hikinukija: Head hunter no rjúgi (TV seriál)
Wataši, teidži de kaerimasu (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
další epizody (10)
Wataši, teidži de kaerimasu (TV seriál)
Doctor X: Gekai Daimon Mičiko (TV seriál)
Episode 7 (S06E07)
Episode 6 (S06E06)
Episode 5 (S06E05)
další epizody (7)
2018 Manpuku (TV seriál)
2017 Doctor X: Gekai Daimon Mičiko (TV seriál)
OPE.10 (S05E10)
OPE.09 (S05E09)
OPE.08 (S05E08)
další epizody (10)
2016 Haburashi / Onna Tomodachi (TV seriál)
Naomi to Kanako (TV seriál)
Doctor X: Gekai Daimon Mičiko (TV seriál)
OPE.11 (S04E11)
OPE.10 (S04E10)
OPE.09 (S04E09)
další epizody (11)
2015 Dr. Rintaró (TV seriál)
Gisó no fúfu (TV seriál)
2014 Gunši Kanbei (TV seriál)
Zoku. Saigo Kara Nibanme no Koi (TV seriál)
Doctor X: Gekai Daimon Mičiko (TV seriál)
OPE.11 (S03E11)
OPE.10 (S03E10)
OPE.9 (S03E09)
další epizody (11)
2013 Doubles: Futari no Keidži (TV seriál)
Kaen kita no eijú aterui den (TV seriál)
Saki (TV seriál)
Doctor X: Gekai Daimon Mičiko (TV seriál)
LAST OPE. (S02E09)
OPE.8 (S02E08)
OPE.7 (S02E07)
další epizody (9)
2012 Doctor X: Gekai Daimon Mičiko (TV seriál)
LAST OPE. (S01E08)
OPE.7 (S01E07)
OPE.6 (S01E06)
další epizody (8)
Mirai Nikki (TV seriál)
Saigo kara nibanme no koi (TV seriál)
2011 Don kihôte (TV seriál)
Taisecu na koto wa subete kimi ga ošietekureta (TV seriál)
2008 Inosento rabu (TV seriál)
2007 Bambino! (TV seriál)
Iryû: Team Medical Dragon 2 (TV seriál)
Maguro (TV seriál)
2006 Dare Yori mo Mama wo Aisu (TV seriál)
2001 Big Wing (TV seriál)
2000 Namida o fuite (TV seriál)
Tenši ga kieta mači (TV seriál)
1999 Amai seikacu (TV seriál)
Kóri no sekai (TV seriál)
1998 Akimahende (TV seriál)
1996 Campus Note (TV seriál)
Tsubasa wo Kudasai! (TV seriál)
1994 Juu nana sai (TV seriál)
Toki wo Kakeru Shoujo (TV seriál)
1993 Hitocu jane no šita (TV seriál)
If: Mošimo (TV seriál)
Jyajya uma narashi (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky