foto

Lawrence Gilliard Jr.

  • nar. 22.9.1971 (46 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Larry Gilliard Jr. se narodil 22. září 1971 ve městě New York City. Když mu bylo sedm let přestěhoval se i s rodiči do Marylandu do města Baltimor. Sám tvrdí, že díky přestěhování z ulic newyorského Brooklynu do klidnějších čtvrtí Baltimoru se z něj stal herec. Vystudoval obor klasické muziky na baltimorské střední škole pro umělce, zde se také mimochodem setkal s Tupacem Shakurem nebo Jadou Smith. 

I přes toto studium se začal věnovat herectví a hrál v okolních divadlech Baltimoru. Jeho první film nese název Straight out of Brooklyn. Proslavil se ale díky filmům The Machinist nebo Gangs of New York

Dnes ho většina ale zná z televizního seriálu The Walking Dead. Také měl jednu z hlavních rolí v seriálu The Wire od HBO, mimochodem při natáčení 5. série tohoto seriálu se seznámil se svou nynější manželkou Michelle Paress.

Prothean

Herecká filmografie

Filmy

2018 St. Sebastian
2014 Ulička hanby
2012 Would You Rather
2011 Partners (TV film)
2004 Brother to Brother
Mechanik
2003 Kill the Poor
2002 Gangy New Yorku
2001 Home Invaders
Trigger Happy
2000 Sally Hemingsová: Americký skandál (TV film)
Šílený Cecil
1999 Loving Jezebel
Neodolatelná
1998 Drsňák
Náhradník 2: Smrt ve škole (TV film)
Příští stanice Ráj
Vodonoš
Vojákova milenka
1997 White Lies
1996 Můj nejmilejší bar
Spiklenci
1995 Hořlavina (TV film)
Lotto Land
Vlak plný peněz
1993 Dobrodružství létající okurky
Survive the Night (TV film)
1992 Fly by Night
Válka v ulici (TV film)
1991 Přímo z Brooklynu

TV seriály

2018 The Deuce: Špína Manhattanu (TV seriál)
Our Raison d'Être (S02E01)
2017 The Deuce: Špína Manhattanu (TV seriál)
My Name is Ruby (S01E08)
Why Me? (S01E06)
What Kind of Bad? (S01E05)
další epizody (7)
2015 Graceland (TV seriál)
No Old Tigers (S03E13)
Hand of Glory (S03E09)
Savior Complex (S03E08)
další epizody (6)
Jak prosté (TV seriál)
Injekce věčnosti (S03E09)
Dobrá manželka (TV seriál)
Špinavé vítězství (S06E19)
2014 Živí mrtví (TV seriál)
Vzpomínky (S05E09)
Čtyři stěny a střecha (S05E03)
Cizáci (S05E02)
další epizody (9)
2013 Longmire (TV seriál)
Unquiet Mind (S02E01)
Živí mrtví (TV seriál)
Není cesty zpátky (S04E08)
Přítěž (S04E07)
Konečné stadium (S04E05)
další epizody (7)
2012 Policajti z L. A. (TV seriál)
God's Work (S04E08)
Fallout (S04E07)
2011 Anatomie lži (TV seriál)
Podraz (S03E08)
2009 Zvíře (TV seriál)
2008 Podstata strachu (TV seriál)
2006 Vražedná čísla (TV seriál)
Ochrana přírody (S03E09)
2005 Kriminálka New York (TV seriál)
Zločin a provinění (S01E19)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Kajícnost (S05E05)
2004 The Jury (TV seriál)
The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál) - a.z.
Úkol splněn (S03E12) - a.z.
Mravní malost (S03E08) - a.z.
Znovu a zas (S03E01) - a.z.
2003 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Všechno je jen prolog (S02E06)
Spodní proud (S02E05)
Závažné případy (S02E04)
další epizody (5)
2002 Less Than Perfect (TV seriál)
The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Rozsudek (S01E13)
Úklid (S01E12)
Hon (S01E11)
další epizody (13)
1994 New York Undercover (TV seriál)
1993 George (TV seriál)
Zločin v ulicích (TV seriál)
1972 ABC Afterschool Specials (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace