foto

Mika Waltari

  • nar. 19.9.1908
    Helsinky, Finské velkoknížectví, Ruské impérium
  • zem. 26.8.1979 (70 let)
    Helsinky, Finsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Spisovatelská filmografie

Filmy

2010 Tähdet ovat väärin - kniha
1995 Astrid (TV film) - kniha
1987 Hentomielinen mies (TV film) - povídka
1985 Suuri illusioni - kniha
1982 Král bez srdce - kniha
1978 Teatterituokio: Harmaalakkinen tyttö (TV film) - povídka
1969 Vodkaa, komisario Palmu - kniha
1965 Pariisilaissolmio (TV film) - povídka
Sinuhe, baletti (TV film) - kniha
1964 Jäinen saari - povídka
1962 Tähdet kertovat, komisario Palmu - kniha
1961 Kaasua, komisario Palmu! - kniha
1960 Omyl komisaře Palmua - kniha
1958 Už nikdy nebude zítra - kniha
1957 Vieras mies - kniha
1956 Něco v člověku - kniha
1954 Egypťan Sinuhet - kniha
1950 Tanssi yli hautojen - kniha
1938 Vieras mies tuli taloon - kniha
1933 Sininen varjo - kniha

TV seriály

1987 Waltarin joulutarina: Insinööri Jalovaaran uskomaton seikkailu (TV seriál) - povídka

Scenáristická filmografie

Filmy

1979 Gabriel, tule takaisin (TV film) - divadelní hra
1964 Jäinen saari
1963 Keisari ja senaattori (TV film)
Omena putoaa (TV film) - divadelní hra
Rakas lurjus (TV film) - divadelní hra
1961 Gabriel, tule takaisin (TV film) - divadelní hra
Miljoonavaillinki - divadelní hra
1960 Myöhästynyt hääyö - divadelní hra
1957 Kuriton sukupolvi - divadelní hra
Pikku Ilona ja hänen karitsansa
1955 Rakas lurjus - scénář, divadelní hra
1953 Huhtikuu tulee - divadelní hra
Maailman kaunein tyttö
1952 Noita palaa elämään - divadelní hra
Omena putoaa - scénář, divadelní hra
1951 Gabriel, tule takaisin - scénář, divadelní hra
Kvinnan bakom allt
1950 Tanssi yli hautojen
1944 Nainen on valttia
1943 Nuoria ihmisiä
Tyttö astuu elämään
1942 Onni pyörii
1941 Tulákův valčík
1940 Oi, kallis Suomenmaa
1939 Helmikuun manifesti
Sedm bratří
1938 Vieras mies tuli taloon
1937 Kuriton sukupolvi - scénář, divadelní hra
1936 VMV 6

Herecká filmografie

Host