foto

Rose Rollins

  • nar. 30.4.1978 (42 let)
    Berkeley, California, USA

Biografie

Americká herečka a modelka se narodila 30. dubna 1978 v Berkeley v Californii, ale vyrůstala v Yonkers v New Yorku s pěti bratry. V dospívání ji objevil fotograf a ihned poté se začala věnovat modelingu. Kvůli studiu herectví se později odstěhovala do Los Angeles.

Debutovala epizodní rolí v politickém seriálu ZÁPADNÍ KŘÍDLO BÍLÉHO DOMU. Poté získala malou roli v komedii 13 MOONS, ve které hrály hvězdy Jennifer Beals, Steve Buscemi nebo Peter Stormare. Následovala role ve sportovním dramatu NEPORAZITELNÝ z vězeňského prostředí, v němž vězni pořádají boxerské zápasy. Zde se hlavních rolí zhostili Wesley Snipes a Ving Rhames. Také se mihla v romantické komedii NĚCO NOVÉHO s Blairem Underwoodem. Poté následovala role v jedné epizodě seriálu DR.VEGAS. Větší prostor získala v seriálu PO PRÁVU, který se zabývá případy nespravedlivě odsouzených lidí. V tomto velice povedém seriálu hrála ve čtyřech epizodách a v hlavní roli se nám tu představuje Kyle MacLachlan.

V roce 2006 se objevila v malé roli v akčním filmu režiséra J.J.Abramse MISSION IMPOSSIBLE 3, který pojednává o další nebezpečné misi agenta Ethana Hunta v podání slavného Toma Cruise. Ve filmu si hlavního záporáka zahrál oscarový herec Philip Seymour Hoffman. Poté hrála v krátkometrážním snímku I THOUGHT OF YOU, ve web seriálu režisérky Angely Robinson GIRLTRASH! nebo dramatu BLIND MAN.

Největší úspěch a slávu zaznamenala až se slavným průkopnickým seriálem THE L WORD z prostředí L.A., který pojednává o životech, láskách a problémech lesbických žen. Rose v něm ztvárnila důstojníka americké armády Tashu Williams. Poprvé se objevila v pátém dílu čtvrté série a od té doby hrála v každém dílu až do ukončení seriálu.

Ve volném čase studuje druhý jazyk, ráda cestuje, vaří a boxuje. Také se věnuje turistice a rádá tráví čas se svými nejbližšími přáteli.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2015 Guilt by Association (TV film)
2014 Girltrash: All Night Long
2007 Girltrash!
2006 Mission: Impossible III
Něco nového
2002 13 Moons
Neporazitelný

TV seriály

2019 Kondor (TV seriál)
Not Necessarily to Lose (S02E10)
The Greatest Hazard (S02E09)
A Perspective, Not the Truth (S02E07)
další epizody (8)
2017 The Catch (TV seriál)
The Hard Drive (S02E06)
The Bad Girl (S02E05)
The Family Way (S02E04)
další epizody (6)
2016 The Catch (TV seriál)
The Wedding (S01E10)
The Happy Couple (S01E09)
The Package (S01E08)
další epizody (10)
2015 Bosch (TV seriál)
My a oni (S01E10)
Kouzelný hrad (S01E09)
High Low (S01E08)
další epizody (8)
2013 Nikita (TV seriál)
Set-Up (S04E03)
2012 Policajti z L. A. (TV seriál)
Underwater (S04E02)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Radši se měj na pozoru (S10E10)
2010 Šerifové z Texasu (TV seriál)
2009 Kriminálka New York (TV seriál)
Smrtelná odplata (S06E04)
Láska je Láska (TV seriál)
Loučím se, vaše (S06E08)
Láska v rytmu tance (S06E07)
Laktózová intolerance (S06E06)
další epizody (8)
2008 Láska je Láska (TV seriál)
Loajalita a pravda (S05E12)
Lunární cyklus (S05E11)
Lesbická jízda (S05E10)
další epizody (12)
2007 Láska je Láska (TV seriál)
Loučení na pláži (S04E12)
Literární předloha (S04E11)
Lesk a bída (S04E10)
další epizody (8)
2006 Po právu (TV seriál)
Side Man (E12)
Badge of Honor (E10)
Golden Boy (E03)
další epizody (4)
2004 Dr. Vegas (TV seriál)
1999 Západní křídlo (TV seriál)
A Proportional Response (S01E03)
Post Hoc, Ergo Propter Hoc (S01E02)

Dokumentární

2009 L Word: Special, The
2005 Nobody Wants Your Film