foto

Sutton Foster

  • nar. 18.3.1975 (44 let)
    Statesboro, Georgia, USA

Biografie

Tato divadelní herečka se narodila 18. března 1975 v Americkém městečku Statesboro v Georgii. V patnácti letech se zúčastnila televizní soutěže Star Search, její účast však proběhla bez výrazného výsledku. Díky tomu se mohla dále plně věnovat studiu. Po promoci (Troy High School) se připojila k turné muzikálu The Will Rogers Follies (režie - Thomas James Tune). Do školy se ještě vrátila, konkrétně na Carnegie Mellon University kde vydržela jeden rok.

Kariéra této sympatické divadelní herečky se plně rozjela roku 1996, kdy začala hrát na Broadwayi ztvárněním role Sandy Dumbrowski v muzikálu Grease. V roce 1997 si zahrála v muzikálech The Scarlet Pimpernel a Annie. Na Broadwayi ve své činnosti pokračovala muzikály Les Misérable (2000), Funny Girl (2002) a Thoroughly Modern Millie (2002) za který získala prestižní divadelní ocenění Tony Award pro nejlepší herečku v hlavní roli (další ocenění za tuto roli: Drama Desk Award for Outstanding Actress in a Musical, Outer Critics Circle Award, Fred Astaire Award for Best Actress).

V roce 2004 se objevila ve filmu P.S. Nadále pokračovala v kariéře muzikálové herečky (Chess - 2003), za role v Little Women (2005) a The Drowsy Chaperone (2006) byla nominována na ocenění Tony Award (nejlepší herečka v hlavní roli). Objevila se také v televizní show JOHNNY AND THE SPIRITES. V roce 2007 si zahrála Bretovu dívku Coco v seriálu FLIGHT OF THE CONCHORDS. Tentýž rok ztvárnila roli Ingi v muzikálu Young Frankenstein. V současnosti hraje Princeznu Fionu v muzikálu Shrek the Musical za kterou si již odnesla svou druhou Outer Critics Circle Award.

V únoru roku 2009 vyšlo u společnosti Ghostlight Records její první sólové album „Wish" mísící prvky jazzu, popu a Broadwayského kabaretu.

Svejky

Herecká filmografie

Filmy

2015 Gravy
2014 The Angriest Man in Brooklyn
2013 Shrek the Musical
2006 Broadway Under the Stars (TV film)

TV seriály

2019 Into the Dark (TV seriál)
Treehouse (S01E06)
Znovu 20 (TV seriál)
Forever (S06E12)
Holding Out for a SHero (S06E11)
It's All About the Money, Honey (S06E10)
další epizody (12)
2018 Instinct (TV seriál)
Bye Bye Birdie (S01E10)
Znovu 20 (TV seriál)
Lizability (S05E12)
Fraudlein (S05E11)
Girls on the Side (S05E10)
další epizody (12)
2017 Znovu 20 (TV seriál)
Irish Goodbye (S04E12)
It's Love, Actually (S04E11)
A Novel Marriage (S04E10)
další epizody (12)
2016 Gilmore Girls: A Year in the Life (TV seriál)
Summer (E03)
Znovu 20 (TV seriál)
Get Real (S03E12)
A Book Fair to Remember (S03E11)
Pigeons, Parrots and Storks (S03E10)
další epizody (24)
Dobrá manželka (TV seriál)
Konec (S07E22)
2015 Znovu 20 (TV seriál)
Téměř odhalena (S01E12)
Sexy mitzvah (S01E11)
The Boy with the Dragon Tattoo (S01E10)
další epizody (12)
Jak prosté (TV seriál)
Zhroucení včelstev (S03E23)
2014 Agentura Jasno (TV seriál)
A Nightmare on State Street (S08E09)
2013 Bunheads (TV seriál)
Next (E18)
It's Not a Mint (E17)
There's Nothing Worse Than a Pantsuit (E16)
další epizody (8)
2012 Bunheads (TV seriál)
A Nutcracker in Paradise (E10)
No One Takes Khaleesi's Dragons (E09)
Blank Up, It's Time (E08)
další epizody (10)
2010 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
P.C. (S11E13)
2009 Milionový lékař (TV seriál)
2007 Flight Of The Conchords (TV seriál)
Sally se vrací (S01E05)
Yoko (S01E04)
Bret se vzdává snu (S01E02)

Dokumentární

2018 Broadway: The Next Generation

Host

TV pořady

2016 Match Game (TV pořad)
2015 The 69th Annual Tony Awards (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 The 68th Annual Tony Awards (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2011 The 65th Annual Tony Awards (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
2009 The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)

Fanoušci tvůrce