foto

Stephanie Szostak

  • nar. 12.6.1975 (45 let)
    Francie

Biografie

Francouzsko-americká herečka Stephanie Szostak, původem z Paříže, se ještě jako mladá studentka odstěhovala do USA, aby zde mohla studovat obchod na vysoké škole The College of William & Mary ve Williamsburgu ve Virginii. Po úspěšném absolvování této školy se přestěhovala do New Yorku, kde pracovala pro společnost Chanel v oblasti marketingu. Brzy však zjistila, že se pro tuto práci nehodí a po několika rychlokurzech přešla k herectví. Své nezvyklé příjmení Szostak získala po svatbě se svým současným manželem – Polákem.

Její herecká kariéra začala v roce 2000 na divadelních prknech. Filmoví diváci ji mohli lépe zaznamenat až v roce 2006, kdy se objevila v komedii THE DEVIL WEARS PRADA po boku takových hvězd jako Meryl Streep či Anne Hathaway. Filmový kritik Stephen Holden z New York Times označil Stephanii jako „smoldering star“ (doslova „doutnající hvězda“) poté, co zhlédl její výkon ve filmu SATELLITE (2006).

Stephanie Szostak se i nadále objevuje v menších rolích různých filmů, např. DINNER FOR SCHMUCKS (2010) či WE BOUGHT A ZOO (2011), ale také v epizodních rolích seriálů jako LAW & ORDER a THE SOPRANOS.

Petr "Avalon820" Kubec

Herecká filmografie

Filmy

2016 Half the Perfect World
Matters of the Heart
2014 Hit by Lightning
2013 Dej mi domov
Iron Man 3
R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů
2011 Koupili jsme ZOO
2010 Blbec k večeři
2009 Dobré srdce
How to Seduce Difficult Women
Mateřské galeje
Sexy 40
Čtyři opuštění muži
2008 Eavesdrop
Life in Flight
Sexes, The
2006 Cosa Bella
Satellite
Ďábel nosí Pradu
2004 Zimove vesilya
2003 Si' Laraby

TV seriály

2020 A Million Little Things (TV seriál)
Til Death Do Us Part (S02E19)
Mothers and Daughters (S02E18)
One Year Later (S02E17)
další epizody (10)
2019 A Million Little Things (TV seriál)
Time Stands Still (S02E09)
Goodnight (S02E08)
Ten Years (S02E07)
další epizody (16)
2018 A Million Little Things (TV seriál)
Christmas Wishlist (S01E10)
Perspective (S01E09)
Fight or Flight (S01E08)
další epizody (10)
Bull (TV seriál)
Grey Areas (S02E12)
Jak přežít rozvod (TV seriál)
Rule #63: It's a Marathon, Not a Sprint (S05E04)
Rule #97: It Takes Two to Stab Yourself in the Butt (S05E03)
2016 Černá listina (TV seriál)
Alistair Pitt (č. 103) (S03E13)
2015 Satisfaction (TV seriál)
...Through New Beginnings (S02E10)
...Through Family (S02E09)
...Through Psychedelics (S02E08)
další epizody (10)
2014 Satisfaction (TV seriál)
...Through Resolution (S01E10)
...Through Revelation (S01E09)
...Through Security (S01E08)
další epizody (10)
2009 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Sen o slávě (S08E08)
Rocková hvězda (S08E02)
2007 Rodina Sopránů (TV seriál)
Domácí kino Sopranů (S06E13)