foto

Per Gessle

  • nar. 12.1.1959 (60 let)
    Halmstad, Hallands län, Švédsko

Biografie

Švédský popový zpěvák, skladatel a kytarista Per Hakan Gessle se narodil 12. ledna 1959 v Halmstadu. Je zpěvákem švédské popové skupiny Gyllene Tider a tvořil s Marií Fredriksson slavné Roxette. Gessle je hlavním tvůrcem pro Nordic Rox, Sirius XM Radio.

Vzal si dlouholetou přítelkyni Asu Nordin v roce 1993, svatba se konala v kostele. Mají spolu syna Gabriela Tita, který se narodil v roce 1997. Per prodal několik multi-platinových alb. Spolu s Björnem Nordstrandem vlastní hotel ve městě Tylösand.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Dokumentární

2017 Filmen om Badrock
2016 Roxette Diaries
2012 Roxette: It All Begins Where It Ends (TV film)
2009 Roxette: Live in Sydney 1991 (koncert)
2001 Roxette: The Complete Collection 1987-2001

Hudební videoklipy

1994 Roxette - Crash! Boom! Bang! (hudební videoklip)
1991 Roxette - Joyride (hudební videoklip)
Roxette - Spending My Time (hudební videoklip)
1990 Roxette: It Must Have Been Love (hudební videoklip)
1989 Roxette - Listen To Your Heart (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Dokumentární

2016 Roxette Diaries

Host

TV pořady

2002 Hyppönen Enbuske Experience (TV pořad)
1993 Parabéns (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1989 Geld oder Liebe (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky