foto

Samy Seghir

  • nar. 29.7.1994 (26 let)
    Aubervilliers, Seine-Saint-Denis, Francie

Biografie

Samy Seghir se narodil 29. července 1994 v Aubervilliers. Již od dětství se objevuje na filmovém plátně, poprvé ve svých deseti letech pod režijní taktovkou Sébastiena Lifshitze ve snímku WILD SIDE. Následně si malý Samy zahrál v televizním filmu HARKIS po boku Leïly Bekhti.

Rok 2006 však pro něj představuje zásadní příležitost, účastní se castingu na film BLONĎÁČEK, kde si jej všimne známý režisér a producent Luc Besson. Samy Seghir okamžitě získává titulní roli Michoua v hvězdně obsazeném snímku, kde si jeho pěstouny zahráli žijící legendy francouzského filmu, Gérard Depardieu a Nathalie Baye. O rok později se objevuje v komedii BIG CITY, v níž se před kamerou potkává s dalšími nadějnými herci jako Jérémy Denisty či Paolina Biguine.

S Jérémy Denistym si úspěšnou spolupráci zopakovali v roce 2009 v divácky úspěšné komedii NEUILLY, SA MÈRE!, v níž se objevují známí francouzští herci v čele s Denisem Podalydèsem a Rachidou Brakni. Seghir zde přesvědčivě ztvárnil malého Samiho, jenž je nucen opustit svoji matku a kamarády na maloměstě a stěhuje se ke svým příbuzným do nejprestižnější pařížské čtvrti Neuilly plné arogantních zazobanců.

Rok 2011 vynesl Samymu hereckou účast v komedii BEUR SUR LA VILLE a akčním thrilleru NUIT BLANCHE, v němž si titulní roli střihnul populární Tomer Sisley.

Michal "claudel" Fridrich

Herecká filmografie

Filmy

2020 Země a krev
2019 Le Voyageur (TV film)
2018 Neuilly sa mère, sa mère!
Operace Entebbe
2014 À toute épreuve
2013 En solitaire
Les Petits princes
2011 Beur sur la ville
Nuit blanche
2010 Fracture (TV film)
2009 Můj život v Neuilly
2007 Big City
Blonďáček
2006 Harkis (TV film)
2004 Wild Side

TV seriály

2019 Ils étaient dix (TV seriál)
2016 Le Bureau des Légendes (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 3 (S02E03)
Episode 2 (S02E02)
další epizody (4)
2012 Caïn (TV seriál)
Otages (S01E07)
2009 Nováčci (TV seriál)
Derrière les barreaux (S03E01)

Host

TV pořady

2016 Même le dimanche (TV pořad)
2006 Jamel comedy club (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky