foto

Libor Hruška

  • nar. 27.9.1965 (54 let)

Biografie

Herec a dabér Libor Hruška se narodil v roce 1965. Je syn dabingového režiséra Zdeňka Hrušky a herečky Miluše Dreiseitlové. Má bratra Zdeňka (1971) a sestřenici Lucii Kožinovou (1969), kteří jsou také z herecké branže. Je ženatý s herečkou Kateřinou Seidlovou a maji spolu syna Michala (1988), který také hraje a dabuje.

Je absolventem pražské konzervatoře a v minulosti působil v Divadle v Řeznické, A studiu Rubín, Komorní činohře. V současnosti působí v Divadle U Valšů, Divadle v Jindřišské věži (zde se podílí také jako režisér), agentuře Harlekýn, Divadelní společnosti Háta. Je členem souboru Divadla ve věži.

Divákům bude ale spíš známý Liborův hlas než obličej, protože hodně často dabuje. Mezi tzv. "jeho herce" patří např. Mark Wahlberg, Aaron Eckhart, Kurt Russell nebo Jamie Foxx. Mezi jeho nejzajímavější dabingové příležitosti patří zcela určitě dabing Rodneyho McKaye v seriálu Hvězdná brána: Atlantida. Daboval i skřítka Dobbyho ve filmech o Harry Potterovi. Za dabing Jamie Foxxe ve filmu Ray dostal v roce 2006 nejvyšší možné ocenění v dabingu - Cenu Františka Filipovského. Nejen dabuje, ale i dabing režíruje - už od roku 1999 režíruje dabingu německého akčního seriálu Kobra 11.

Martin "S.W.A.T" Šebek

Herecká filmografie

Filmy

2016 Řachanda
2011 Rekvalifikace
2006 Swingtime (TV film)
1994 V erbu lvice
1990 Král kolonád
1987 Máme se rádi (TV film)
1986 Můj hříšný muž
1985 Čardášová Julie
1981 Dům pro celou rodinu (TV film)

TV seriály

2018 Krejzovi (TV seriál)
Narozeninová překvapení (S01E01)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Dítě jako boží dar (S01E11)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Z víly bojovnice (S03E02)
2016 Rapl (TV seriál)
Krvavý revír (S01E07)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Mimo realitu (S01E02)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Cigaretový kouř (S01E08)
Vražda za úplňku (S01E07)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Doživotní chyba (S01E03)
2013 Vyprávěj (TV seriál)
Poslové víry (S05E05)
Au-pair (S05E02)
Kuponová privatizace (S05E01)
2008 Černá sanitka (TV seriál)
Zelené nebezpečí (E04)

Host

TV pořady

1992 V Praze bejvávalo blaze (TV pořad)

Fanoušci tvůrce