foto

Eyal Podell

  • nar. 11.11.1975 (44 let)
    Tel Aviv, Izrael

Biografie

Eyal Podell ([ejɑl poɖel], hebrejsky), izraelsko-americký herec a spisovatel, vnuk zesnulého Odifa Podella, spoluzakladatele moderní architektonické obce, Usonia Homes v Pleasantville v New Yorku. Poprvé se před kamerou objevil jako profesor Adrian Korbel v mýdlové opeře CBS MLADÍ A NEKLIDNÍ.

Poté, co strávil první dva roky svého dětství v Izraeli, přesídlil s rodinou na rok do Spojených států, pak se přestěhoval do Hongkongu a Číny, kde žil až do svých osmi let. Po návratu do USA se rodina usadila v Westchester County v New Yorku. Navštěvoval Byram Hills High School v Armonku s kolegou hercem Seanem Maherem. Absolvoval Dartmouth College v Hanoveru v New Hampshire, kde hrál i v divadle. Vystudoval klasické herectví v Národním divadelním institutu, který je součástí Eugene O'Neill Theater Center.

Po příjezdu do Los Angeles Eyal pracuje ve filmu a televizi. Debutovat jako Al Pacinův syn v thrilleru INSIDER: MUŽ, KTERÝ VĚDĚL PŘÍLIŠ MNOHO. Napsal tři scénáře. Jedním z nich je v USA úspěšný, u nás neznámý HOMELAND. S Jonathonem E. Stewartem napsal scenář k USONII (The Space Within) a MADE IN CHINA. Podell si zahrál i ve spoustě u nás známých seriálů (např. POHOTOVOST, JAG, HRÁČI, ALLY MCBEALOVÁ, ČARODĚJKY, KRIMINÁLKA LAS VEGAS, DRZÁ JORDAN, 24 HODIN, NÁMOŘNÍ VYŠETŘOVACÍ SLUŽBA, ZTRACENI, DR. HOUSE).

http://en.wikipedia.org/wiki/Eyal_Podell

Herecká filmografie

Filmy

2012 Velká filmová láska (TV film)
2011 Lake Effects
2006 Hard Scrambled
Za nepřátelskou linií 2 - Osa zla
Záhadná žena: Na první pohled (TV film)
2005 Fantom hlubin (TV film)
Milenci z pizzerie (TV film)
2004 Blowing Smoke (TV film)
Sucker Free City (TV film)
2002 Aljašský express
Manual Labor
Žít naplno
2001 Za nepřátelskou linií
2000 Tajná válka
1999 Insider: Muž, který věděl příliš mnoho
Útok z hlubin

TV seriály

2017 Code Black (TV seriál)
Unfinished Business (S02E13)
2015 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Chodící mrtvola (S01E13)
2014 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Mistr děsu (S01E06)
Myšlenky zločince (TV seriál)
A Thousand Suns (S10E03)
2013 Mezi životem a smrtí (TV seriál)
Pravda či následky (E08)
Vidlička lepší nože (E04)
Mezi životem a smrtí (E01)
2012 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Šachy naslepo (S03E23)
2011 Drsná Harry (TV seriál)
Klauni přicházejí (S01E10)
Private Practice (TV seriál)
Remember Me (S05E04)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Pinocchio v truhlíku (S06E20)
2010 Událost (TV seriál)
For the Good of Our Country (E08)
2009 Stav beztíže (TV seriál)
Kiss (E13)
Venus (E12)
Solitary (E11)
další epizody (13)
Kriminálka New York (TV seriál)
Pomoc (S05E12)
24 hodin (TV seriál)
Day 7: 8:00 p.m.-9:00 p.m. (S07E13)
Day 7: 6:00 p.m.-7:00 p.m. (S07E11)
Day 7: 5:00 p.m.-6:00 p.m. (S07E10)
další epizody (4)
2008 Dr. House (TV seriál)
Nikdo se nemění (S04E12)
2006 The Game (TV seriál)
První prezidentka (TV seriál)
Unfinished Business (E18)
The Elephant in the Room (E16)
Ties That Bind (E15)
další epizody (4)
Ztraceni (TV seriál)
Žij s námi, sám zemřeš (S02E23)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Shalom (S04E01)
2005 Agentura bez rizika (TV seriál)
E-Ring (TV seriál)
První prezidentka (TV seriál)
First Scandal (E07)
First Dance (E04)
Everwood (TV seriál)
Za hlasem srdce (S03E22)
2004 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Stará vražda (S05E04)
2003 Miss Match (TV seriál)
Everwood (TV seriál)
Jako ve filmu (S02E09)
Čarodějky (TV seriál)
Bitva s titány, část druhá (S05E23)
Bitva s titány, část první (S05E22)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
Debate Camp (S04E05)
JAG (TV seriál)
Zabiják (S08E10)
Pohotovost (TV seriál)
Zachovej se jako chlap (S09E04)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Strážkyně zákona (TV seriál)
Ally McBealová (TV seriál)
Dovolená (S04E16)
1999 Angel (TV seriál)
Time of Your Life (TV seriál)
Undressed (TV seriál)
1997 Hráči (TV seriál)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky