foto

Lola Doillon

  • nar. 1975

Biografie

Lola Doillon, francouzská herečka, fotografka a režisérka, pochází z filmařské rodiny a před kamerou se objevila už jako dítě v dramatu La femme qui pleure, které režíroval její otec Jacques Doillon. V pozdějších letech s ním spolupracovala jako asistentka režie.

Režijně sama zaujala hned svým prvním filmem Jde jen o lásku?, který byl uvedený na MFF v Cannes v sekci Un certain regard a nominovaný na Césara za nejlepší debut. Téma dětství a dospívání se objevuje i v jejím třetím dlouhometrážním snímku Fannyina cesta. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi vypráví o odvaze židovského děvčátka za druhé světové války.

Febiofest

Režijní filmografie

Filmy

2016 Fannyina cesta
2012 Panenka
2010 Ve tvých rukou
2007 Et toi t'es sur qui?

TV seriály

2015 Chci mluvit se svým agentem! (TV seriál)
François (S01E06)
Julie et Joey (S01E05)
2008 X Femmes (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

1983 Monsieur Abel (TV film)
1979 Femme qui pleure, La

TV seriály

1994 3000 scénarios contre un virus (TV seriál)

Host

TV pořady

2006 Jour de fête (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky