foto

Nas

  • nar. 14.9.1973 (45 let)
    Queens, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Chlapík celým menom Nasir bin Olu Dara Jones je americký rapper a herec pochádzajúci z New Yorského Queensu. Preslávil sa najmä svojím prvým CD Illmatic z roku 1994, ktoré je považované za najklasickejší album v dejinách hip-hopu. Jeho bohatá sólová diskografia obsahuje ďalších 8 počinov na vysokej úrovni. NaS bol aj členom superskupiny s názvom The Firm spolu s Foxy Brown, AZ a Natureom. Preslávil sa beefom s Jay-Z, 50 Centom a mnohými ďalšími.
Je aj bývalým manželom speváčky Kelis, s ktorou má aj dcéru. Rozvod ho vyšiel na nekresťanské peniaze, mesačne je povinný prispievať na výchovu dcéry 50,000 USD.
Nas si zahral aj v niekoľkých filmoch, viac či menej vydarených. Za prelomovú sa dá považovať postava Sincereho z filmu BELLY, kde si zahral po boku DMX, Method Mana a Taral Hicks. Film bol sčasti inšpirovaný filmom SCARFACE a podľa kritikov natočený, respektíve štylizovaný (niektoré zo scén) do filmu noir.
V roku 2010 vydal album so synom legendárneho Bobba Marleyho Damianom pod názvom Distant Relatives.

dopestMF

Herecká filmografie

Filmy

2018 Monster
2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
2013 Vánoce v Harlemu
2011 That Is All
2004 Murda Muzik
2003 Holky z lepší společnosti
2001 Profesionál
Sacred Is the Flesh
1999 Právo silnějšího
1998 Belly

TV seriály

2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Závod (S01E10)

Dokumentární

2018 Rapture (TV seriál)
2017 The Defiant Ones (TV seriál)
Word is Bond
2016 American Epic: The Big Bang
American Epic: The Sessions
Black America Since MLK: And Still I Rise (TV seriál)
Hamilton's America (TV seriál)
2015 American Epic (TV seriál)
Fresh Dressed
Stretch and Bobbito: Radio That Changed Lives
2014 Hidden Colors 3: The Rules of Racism
Time Is Illmatic
2012 Uprising: Hip Hop & The LA Riots (TV film)
2006 Boost Mobile Rockcorps (TV film)
2002 Hip-Hop VIPs

TV pořady

2014 Finding Your Roots with Henry Louis Gates, Jr (TV pořad)
2013 The Arsenio Hall Show (TV pořad)
2011 2011 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2009 VEVO Go Shows (TV pořad)
2003 The Best Hit USA (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 DJ Khaled feat. Nas, Travis Scott - It's Secured (hudební videoklip)
2016 French Montana feat. Kanye West, Nas - Figure it Out (hudební videoklip)
2012 Nicki Minaj ft. Chris Brown - Right By My Side (Explicit) (hudební videoklip)
2011 Common feat. Nas - Ghetto Dreams (hudební videoklip)
2010 Damian Marley - Patience (hudební videoklip)
Estelle feat. John Legend & Nas - Fall in Love (hudební videoklip)
2007 Kanye West feat. Nas, KRS-One & Rakim Classic (Better Than I've Ever Been) (DJ Premier Remix) (hudební videoklip)
2006 Akon feat. Eminem - Smack That (hudební videoklip)
Kelis feat. Nas - Blindfold Me (hudební videoklip)
Mobb Deep: Life of the Infamous... The Videos (hudební videoklip)
2003 Jennifer Lopez: The Reel Me (hudební videoklip)
2002 Hype Williams: The Videos, Vol. 1 (hudební videoklip)
Tupac Shakur feat. Nas, J. Phoenix: Thugz Mansion (hudební videoklip)
2001 All Star - What's Going On (hudební videoklip)
1999 Missy Elliott feat. Lil' Mo, Nas, Eve & Q-Tip - Hot Boyz (hudební videoklip)
Nas - Nas Is Like (hudební videoklip)
1998 Nas, DMX, Method Man, Ja Rule - Grand Finale (hudební videoklip)
Will Smith - Just The Two Of Us (hudební videoklip)
1996 Nas ft. Lauryn Hill: If I Ruled the World (Imagine That) (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace