foto

Lindsey Shaw

  • nar. 10.5.1989 (28 let)
    Lincoln, Nebraska, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lindsey Shaw, celým menom Lindsey Marie Shaw, je americká herečka. Narodila sa 10.5.1989 v Lincolne, Nebraske, v USA. V detstve sa často objavovala v reklamách a po presťahovaní sa do Los Angeles začala študovať herectvo.

Známejšou sa stala vďaka sitcomu Ned's Declassified School Survival Guide, v ktorom sa objavovala v rokoch 2004 – 2007. Ďalej si zahrala v 18-tich epizódach seriálu Aliens in America a objavila sa aj v seriáli Nulová šanca. Jej prvá hlavnejšia úloha prišla v roku 2009 so sitcomom 10 dôvodov, prečo ťa nenávidím, kde stvárnila Kat Staffordovú. So seriálmi aj pokračovala, keď sa v roku 2011 pripojila do populárnej drámy Pretty Little Liars, ktorú vysielala televízia ABC. Tu sa zviditeľnila ešte viac vďaka úlohe lesbickej Paige McCullers, ktorá chodí s Emily Fields (Shay Mitchell), jednou z hlavných predstaviteliek seriálu.

Čo sa týka úloh vo filmoch, v roku 2011 dostala príležitosť v TV filme televízie ABC Spriaznená duša, kde hrala nepopulárnu stredoškoláčku Lisu Summersovú, ktorá sa má stať kráľovnou školy. V roku 2011 si ešte zahrala v horore The Howling: Reborn.

Je veľkou fanúšičkou futbalového týmu na univerzite v Nebraske Cornhuskers.

Cherry_Bomb

Herecká filmografie

Filmy

2016 Secret Summer (TV film)
Temps
1/1
2015 Yellow Day
2013 Love Me
2012 Nikdo nepřežije
16-Love
2011 Teen Spirit (TV film)
Vytí vlkodlaků: Znovuzrození
2010 Devolved

TV seriály

2017 Prolhané krásky (TV seriál)
In the Eye Abides the Heart (S07E15)
These Boots Are Made for Stalking (S07E12)
Playtime (S07E11)
2016 Prolhané krásky (TV seriál)
The DArkest Knight (S07E10)
The Wrath of Kahn (S07E09)
Exes and OMGs (S07E08)
2014 Prolhané krásky (TV seriál)
Thrown from the Ride (S05E04)
Surfing the Aftershocks (S05E03)
EscApe from New York (S05E01)
2012 Prolhané krásky (TV seriál)
What Lies Beneath (S03E10)
The Kahn Game (S03E09)
Stolen Kisses (S03E08)
další epizody (6)
2011 Prolhané krásky (TV seriál)
Monsters in the End (S01E21)
Someone to Watch Over Me (S01E20)
A Person of Interest (S01E19)
další epizody (6)
2009 Deset důvodů, proč tě nenávidím (TV seriál)
2008 Eleventh Hour (TV seriál)
2007 Mimoni v Americe (TV seriál)
2004 Ned's Declassified School Survival Guide (TV seriál)

Hudební videoklipy

2007 Nickelback - Rockstar (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace