foto

Peter Kurth

  • nar. 4.4.1957 (60 let)
    Güstrow, Meklenbursko, Východní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Peter Kurth navštěvoval Střední průmyslovou školu a následně hereckou školu v Rostocku. První angažmá získal v divadle pro mladé diváky v Magdeburgu, následovaly scény ve Stendalu, v Chemnitz, v Lipsku, v Hamburku a od sezony 2013/14 působí ve Stuttgartu. Nejčerstvějším oceněním hereckého mistrovství Petera Kurtha je zisk prestižní divadelní ceny kritiků za roli v adaptaci Čechova Strýčka Váni. Peter Kurth má na svém kontě nejen řadu divadelních, ale také filmových rolí, například ve filmech Hallesche Kometen nebo Ein Freund von mir. Patří k nejznámějším německým hercům současnosti. Od roku 1999 vyučuje na herecké škole v Lipsku.

Artcam

Herecká filmografie

Filmy

2017 Allmen und das Geheimnis der Libellen (TV film)
Zwischen den Jahren
2016 Ein Mann unter Verdacht (TV film)
Ráj
2015 Die Kleinen und die Bösen
Herbert
Já a Kaminski
Tatort - Das Haus am Ende der Straße (TV film)
2014 Schmitke
Tatort - Der Eskimo
Töchter
2013 Arnes Nachlass (TV film)
Nord Nord Mord - Clüver und die fremde Frau (TV film)
Zlato
2012 Ein Jahr nach morgen (TV film)
Tatort - Es ist böse (TV film)
2011 Einer wie Bruno
Lena will es endlich wissen
Tatort - Eine bessere Welt (TV film)
Unter anderen Umständen - Mord im Watt (TV film)
2010 Frösche petzen nicht (TV film)
Im Schatten
M.E.T.R.O. - Ein Team auf Leben und Tod: Krim-Kongo (TV film)
Tatort - Schön ist anders (TV film)
2009 Kocour v botách (TV film)
Tatort - Neuland (TV film)
Whisky s vodkou
Zátoka pirátů
2008 Bergfest
Kommissarin Lucas - Der schwarze Mann (TV film)
Nachtschicht - Ich habe Angst (TV film)
Rosa Roth - Der Fall des Jochen B. (TV film)
Und Jimmy ging zum Regenbogen (TV film)
1. Mai
2007 Alle Alle
Die Weihnachtswette (TV film)
Einsatz in Hamburg - Mord nach Mitternacht (TV film)
Windland (TV film)
2006 Das Duo - Auszeit (TV film)
Der Mann im Strom (TV film)
Kámoš
Místo činu: Černé srdce (TV film)
Security
2005 Der Mörder meines Vaters (TV film)
Hallesche Kometen
Kometen
Lächeln der Tiefseefische, Das
Nimm dir dein Leben
Strašidla
Wilsberg - Ausgegraben
Wochentage
2004 Delphinsommer (TV film)
Der Boxer und die Friseuse (TV film)
Zwischen Nacht und Tag
2003 Good bye, Lenin!
Místo činu: Brémy - Řeznická láska (TV film)
Northern Star
Solo für Schwarz - Tod im Park (TV film)
Wolfsburg
2002 Alles anders
Juls Freundin (TV film)
Schimanski: Azyl (TV film)
2000 Polizeiruf 110 - Tote erben nicht (TV film)
1992 Karl May

TV seriály

2007 KDD - Kriminaldauerdienst (TV seriál)
Kriminalista (TV seriál)
Cesta na smrt (S02E05)
2006 M.E.T.R.O. - Ein Team auf Leben und Tod (TV seriál)
2005 Tlusťoch (TV seriál)
Poslední pokus (S01E04)
2004 SOKO Wismar (TV seriál)
2003 Nachtschicht (TV seriál)
2002 Das Duo (TV seriál)
1986 Großstadtrevier (TV seriál)
1970 Místo činu (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace