foto

Drew Goddard

  • nar. 26.2.1975 (43 let)
    Los Alamos, New Mexico, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Drew Goddard se narodil 26. února 1975 v Los Alamos v Novém Mexiku, kde taky vyrůstal. Navštěvoval v Los Alamos vysokou školu a promoval v roce 1993. Poté navštěvoval Univerzitu v Coloradu a po promoci pracoval jako asistent produkce v Los Angeles.

Je americký filmový a televizní scenárista, režisér a producent nejvíce známý ze spolupráce s Jossem Whedonem (Buffy přemožitelka upírů, Angel, Cabin in the Woods) a JJ Abramsem (Alias​, Ztraceni, Monstrum).

Přičinil se při psaní základního scénáře k seriálu ODPOČÍVEJ V POKOJI (2001) a tím upoutal pozornost Noxona Martia, který ho chtěl k seriálu BUFFY PŘEMOŽITELKA UPÍRŮ (1997) a Davida Greenwalta, který ho zase chtěl k seriálu ANGEL (1999). Oběma se velice zamlouvala jeho práce, ale jelikož ho Marti našel jako první vzali ho spolu s Jossem Whedonem k seriálu Buffy, kde spolupracoval na několika sériích tohoto seriálu. Drew také napsal úvod pro knihu esejů o Buffy "Sedm sezón Buffy". Posléze dostal i první ceny za psaní.

Časem se díky seznámení se s JJ Abramsem vypracoval i ke spolupráci na filmu MONSTRUM či psaní scénářů kseriálům ALIAS či ZTRACENI. V roce 2012 se dostal nejvíce do povědomí diváků jako režisér jeho prvního vlastního filmu CABIN IN THE WOODS, kde se scénáře ujal Joss Whedon.

Michal "habertek" Bartoník

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 The Sinister Six
2019 Robopocalypse
2018 Zlý časy v El Royale
2015 Marťan
2013 Světová válka Z
2012 Chata v horách
2011 Buffy the Vampire Slayer: Season 8 Motion Comic
2008 Monstrum

TV seriály

2015 Daredevil (TV seriál)
Cut Man (S01E02)
Into the Ring (S01E01)
2008 Ztraceni (TV seriál)
Rýsují se věci příští (S04E09)
Druhá žena (S04E06)
2007 Lost: Missing Pieces (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Muž za oponou (S03E20)
Jedna z nás (S03E16)
Muž z Tallahassee (S03E13)
další epizody (4)
2006 Ztraceni (TV seriál)
Skleněná baletka (S03E02)
Alias (TV seriál)
Všechen čas světa (S05E17)
Existuje jediná Sydney Bristowová (S05E12)
2005 Ztraceni (TV seriál)
Psanci (S01E16)
Alias (TV seriál)
Drozdík (S05E04)
Takové obyčejné úterý (S04E13)
Městečko svobody (S04E05)
2003 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Nečisté ženy (S07E18)
Lži mých rodičů (S07E17)
2002 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Nikdy mě neopouštěj (S07E09)
Rozhovory se záhrobím (S07E07)
Obětavost (S07E05)
1999 Angel (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2020 X-Force
2018 Zlý časy v El Royale
2012 Chata v horách

TV seriály

2017 The Good Place (TV seriál)
Dance Dance Resolution (S02E02)
2016 The Good Place (TV seriál)
Everything Is Fine (S01E01)

Producentská filmografie

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2018 Daredevil (TV seriál)
A New Napkin (S03E13)
One Last Shot (S03E12)
Reunion (S03E11)
další epizody (13)
2016 Daredevil (TV seriál)
A Cold Day in Hell's Kitchen (S02E13)
The Dark at the End of the Tunnel (S02E12)
.380 (S02E11)
další epizody (13)
2015 Daredevil (TV seriál)
Daredevil (S01E13)
The Ones We Leave Behind (S01E12)
The Path of the Righteous (S01E11)
další epizody (13)

Herecká filmografie

TV seriály

2008 Dr. Horrible's Sing-Along Blog (TV seriál)

Dokumentární

2004 Buffy': Season 7 Overview

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(53)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace