foto

Marián Čekovský

  • nar. 12.4.1977 (40 let)
    Humenné, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hudobník, spevák, skladateľ, dabingový herec či moderátor Marián Čekovský vyštudoval na košickom konzervatóriu hudobno-dramatický odbor a hru na klavíri. V počiatkoch svojho pôsobenia v Slovenskom šoubiznise sa fanúšikom zapísal do povedomia najmä vďaka pôsobeniu v hudobnej kapele No Name.

V súčasnosti je členom kapely Čekovský Band. Počas svojej kariéry spolupracoval s poprednými osobnosťami slovenskej hudobnej scény – s Richardom Müllerom, Vašom Patejdlom, Pavlom Hammelom, Robom Grigorovom, Darou Rolins, skupinou IMT Smile, Kontrafakt a mnohými ďalšími. Okrem skladania piesní, píše aj hudbu k filmom, do hudobných relácií a divadelných predstavení. Istý čas pôsobil ako hudobný redaktor v Slovenskom rozhlase v Košiciach.

Ako moderátor sa objavil v rade televíznych relácií a svoj hlas prepožičal aj kreslenej postavičke Pištovi (vajdu z rómskej osady) zo seriálu Local TV. Jeho tvár sa objavila aj v situačnej komédii Hoď svišťom, kde stvárnil zahraničného hosťa hotela. V súčasnosti je Marián Čekovský jedným z najuznávanejších a najtalentovanejších hudobníkov na slovenskej hudobnej scéne. V roku 2004 dostal hudobné ocenenie Aurel ako najlepší inštrumentalista roku. Je ženatý, so svojou manželkou a deťmi žije v Košiciach.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2018 Fabrika smrti: mladá krv
2017 Cuky Luky Film
2015 LokalFilmis
2014 Prvý slovenský horor
2013 Legenda o rytieroch zo Sitna - Viva zbor! (divadelní záznam)

TV seriály

2016 Kuchyňa (TV seriál)
2011 Hoď svišťom (TV seriál)
Lokal TV (TV seriál)

Dokumentární

2017 Večer s Majstrom (koncert)
2016 Richard Müller: Nepoznaný
2012 Rytmus - Obraz doby 2010 (Kral Tour)
2011 Integrácia (koncert)
2008 Laci Strike Cesta tanečníka

TV pořady

2017 Všechno, co mám rád (TV pořad)
Zem spieva (TV pořad)
2016 Tenkrát na Západě (TV pořad)
Zlaté časy (TV pořad)
2015 Inkognito (TV pořad)
Osobnosť televíznej obrazovky 15. ročník (TV pořad)
Úsmev ako dar 2015 (TV pořad)
2014 Kukátko (TV pořad)
Čo ja viem (TV pořad)
2013 Krištáľové krídlo 2012 (TV pořad)
Legenda o rytieroch zo Sitna (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
Novoročný príhovor Pištu Lakatoša (TV pořad)
2011 Legendy popu (TV pořad)
2010 Adela show (TV pořad)
2009 Mini Talent show (TV pořad)
Partička (TV pořad)
2008 Chodili sme spolu (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)
2003 Drišľakoviny (TV pořad)
Táraninky (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 Strapo feat. Marián Čekovský - 2lák (hudební videoklip)
2012 Vec feat. Sash, Marián Čekovský: Branči Kováč (hudební videoklip)
2010 Rytmus - Všetko má svoj koniec feat. Ego, Tina (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Filmy

2015 LokalFilmis
2013 Babie leto

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace