foto

Eva Novotná

  • nar. 14.12.1976 (40 let)
    Kyjov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Eva se narodila v Kyjově, kde také úspěšně absolvovala gymnázium. Po maturitě byla přijata na studium herectví na Divadelní fakultě Janáčkovy akademie. Ihned po škole se ji nepodařilo navázat trvalé angažmá a tak objížděla menší města se zájezdovým souborem, který prezentoval především pohádky pro děti.

K účinkování v divadle ji přizval její bývalý pedagog prof. Miroslav Plešák a byla to inscenace Brechtova Pana Puntily a jeho služebníka Mattiho, ve které v režii Martina Porubjaka roli Puntily ztvárnil Marián Labuda. Evě připadla role Fíny a také trvalé angažmá v Národním divadle v Brně. Její další představení byl např. Kafkův Zámek, kde ztvárnila roli Frídy, Ithace Botha Strausse nebo Goldoniho Treperend a posléze mnoho dalších.

Eva Novotná účinkuje často v rozhlase a dabingu, momentálně ji můžeme vídat na obrazovkách TV Prima v seriálu VELMI KŘEHKÉ VZTAHY.

Aneta "Aika" Jonešová

Herecká filmografie

Filmy

2015 Možno zajtra (studentský film)
2013 Donšajni
2012 Kdo se směje naposled
2011 Čertova nevěsta
2009 Gazdina roba (divadelní záznam)
2008 Tajemství dešťového pokladu (TV film)
2007 Škola žen (divadelní záznam)

TV seriály

2017 Mordparta (TV seriál)
Motivátor (S02E04)
2015 Vraždy v kruhu (TV seriál)
Duch zákona (E06)
2013 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Prohra (S03E14)
Odhalení (S03E13)
Matylda (S03E12)
další epizody (36)
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Osmé nebe (S03E14)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
Četnické humoresky (TV seriál)
Pamlsek (S03E03)

TV pořady

2002 Divadlo žije! (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace