foto

Eva Novotná

  • nar. 14.12.1976 (43 let)
    Kyjov, Československo

Biografie

Narozena 14. prosince 1976 v Kyjově. Vystudovala JAMU obor Činoherní herectví. V roce 2000 nastoupila do činohry Národního divadla Brno. Tam se poprvé objevila jako Fina v inscenaci Pan Puntila a jeho služebník Matti v režii Martina Porubjaka, po boku Mariána Labudy. Od té doby má na svém hereckém kontě v tomto divadle na padesát inscenací.

Z televizních obrazovek ji diváci mohou znát jako doktorku Lacinovou v seriálu Velmi křehké vztahy nebo jako advokátku Vaněčkovou v seriálu Gympl s (r)učením omezeným. Dále je pak možné ji vidět v seriálech Četnické humoresky, Vraždy v kruhu, Kriminálka Anděl, Mordparta a ve filmech Donšajni, Tajemství dešťového pokladu, Kdo se směje naposled nebo v Čertově nevěstě.

V současné době hraje v Mahenově divadle v inscenacích: Hana, Králova řeč, Marie Stuartovna, Kdo je pan Schmitt, Milenci nebes. V Divadle Reduta vystupuje po boku Vladimíra Javorského v inscenaci Vévodkyně a kuchařka.

Alexandra Balaštíková

Herecká filmografie

Filmy

2015 Možno zajtra (studentský film)
2013 Donšajni
2012 Kdo se směje naposled
2011 Čertova nevěsta
2008 Tajemství dešťového pokladu (TV film)

TV seriály

2019 Kriminálka 5.C (TV seriál)
Případ převlečeného křečka (E03)
2017 Mordparta (TV seriál)
Motivátor (S02E04)
2015 Vraždy v kruhu (TV seriál)
Duch zákona (E06)
2013 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Prohra (S03E14)
Odhalení (S03E13)
Matylda (S03E12)
další epizody (36)
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Osmé nebe (S03E14)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
Četnické humoresky (TV seriál)
Klondajk (S03E11)

Divadelní záznam

2018 Vévodkyně a kuchařka (divadelní záznam)
2009 Gazdina roba (divadelní záznam)
2007 Škola žen (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2002 Divadlo žije! (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)

Fanoušci tvůrce