foto

Sväťo Malachovský

  • nar. 20.5.1972 (47 let)
    Bratislava, Československo

Biografie

Svätopluk Malachovský sa narodil 20. mája 1972 v Bratislave. Je synom operného speváka Ondreja Malachovského a bratom operného speváka Martina Malachovského.

Vyštudoval operný spev na konzervatóriu v Bratislave, ktorému sa vyše desať rokov aj venoval. Rok bol sólistom Štátnej opery v Banskej Bystrici, jedenásť rokov sólistom opery SND v Bratislave. Nakoniec však tento vážny žáner zamenil za oveľa vtipnejšiu polohu – preorientoval sa na humor. Má za sebou aj dva semestre herectva na VŠMU v Bratislave. Zahral si tiež v Radošinskom naivnom divadle a v Štúdiu L+S.

Do povedomia divákov sa dostal hlavne vďaka seriálu Panelák, kde stvárňoval svojského robotníka Imreho. V televízii Markíza sa predstavil v komediálnom seriáli Kredenc. Bol ženatý so skladateľkou Ľubicou Malachovskou-Čekovskou, sestrou hudobníka Mariána Čekovského a majú spolu syna Tea.

Monika "monalisa69" C.

Herecká filmografie

Filmy

2016 Sláva (divadelní záznam)
2015 Vojtěch
2014 Polooblačno (divadelní záznam)
2013 Len tak prišli (divadelní záznam)

TV seriály

2019 Autoškola (TV seriál)
Tunel (E01)
Strážmistr Topinka (TV seriál)
Zločin na hřišti (E05)
2016 Atletiko Cvernofka (TV seriál)
Zápas storočia (E12)
Svadba (E11)
Zámena otcov (E10)
další epizody (12)
2015 Dvojčata (TV seriál)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 10 (E10)
další epizody (12)
Svět podle Evelyn (TV seriál)
Skončila som s mužmi (E01)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Dlouhá cesta domů (E07)
2008 Ooops! (TV seriál)
Panelák (TV seriál)
2006 Mafstory (TV seriál)

Host

TV pořady

2017 Super karaoke (TV pořad) - mod.
Všechno, co mám rád (TV pořad)
Záhady tela (TV pořad)
2016 Tvoja tvár znie povedome (TV pořad)
Zlaté časy (TV pořad)
2014 Kredenc (TV pořad)
2013 Slávik 2012 (TV pořad)
2012 Haló (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
2010 Adela show (TV pořad)
Nebožiec (TV pořad)
Osobnosť televíznej obrazovky 2009 (TV pořad)
2009 Ooops! Na čierno. (TV pořad)
Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
2008 Chodili sme spolu (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2014 Kredenc (TV pořad)
2012 Haló (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace