foto

Kate Hewlett

  • nar. 17.12.1976 (42 let)
    Toronto, Ontario, Kanada

Biografie

Kate je herečka a spisovatelka v současné době žijící v Torontu. Narodila se 17. prosince 1976 a byla tak nedočkavá z narození, že se narodila na cestě do porodnice. Sama o sobě ale ráda říká že se narodila v roce 1986. To kvůli tomu, že se cítí stará od té doby co dosáhla třiceti let. Už od Bishop Strachan School, kde chodila do patnácti let věděla, že se chce stát herečkou. A proto po vystudovaní této školy odešla na Queen’s University v Kingstonu, kde měla velice štěstí na mnoho divadelních rolí.

Poté co vystudovala tuhle školu začala pracovat jako voice-over actor (něco na způsob uvaděče diskuzních pořadů, komentátor), dále hrála v hrstce indie filmů a ve Fringe show nazvané Millennium Madness Sale. Ke konci roku 2000 se rozhodla si udělat buď učitelskou nebo divadelní školu. Nakonec se k její radosti podařilo dostat na National Theatre School of Canada (v Montrealu), kde uspěšně odpromovala v dubnu 2003. Od té doby se se naplno věnuje hraní v Ontariu. I v tomto případě měla štěstí u režiséra Stewarta Arnotta, který ji dal roli v Unity (Great Canadian Theatre Company). Dále pak dostala přiležitost v divadlech Theatre Passe Muraille, Theatre Orangeville a v Port Hope Festival Theatre.

A pak přišla první zkušenost s televizní obrazovkou. Poprvé byla viděna ve filmu WALTER SALLES’ DARK WATER kde si zahrála po boku Jennifer Connelly a Camryn Manheim. Následovala role v seriálu KEVIN HILL a v 4 MINUTES FOLLOWED. V roce 2006 spolupracovala s bratrem Davidem Hewlettem na jeho prvním režiserském debutu ve filmu A DOG´S BREAKFAST, kde měla taky roli. Krátce poté dostala jednu z hlavnich rolí ve seriálu 11 CAMERAS, kde byla obklopena hereckými talenty jako je Deb Grover nebo Joris Jarsky. Následně byla obsazena do seriálu AGENTURA JASNO nebo v THE LAST NEW YEAR.

Mezitím ale pokračovala v divadelní kariéře. Navázala spolupráci s UnSpun Theatre kde vytvořila hru Head-Smashed-In Buffalo Jump, která byla zahrána na Toronto Fringe festivalu. Zde si ji všiml producent a spisovatel Martin Gero a rozhodl se napsat roli Jeannie Miller v seriálu STRGATE ATLANTIS. Kate se zde objevila celkem ve čtyřech epizodách a znovu si i zahrála se svým bratrem Davidem.

V současné době se Kate věnuje kromě hraní i psaní her a textů písniček. Má na svém kontě pro zajímavost 3 hry, 30 songů pro kytaru a připravuje krátký hraný film. Co se týče jejího soukromí, tak kromě jejího známějšího bratra má 2 kočky (Rufus a Martha) a má ráda kávu, čokoládu, psaní na facebooku a bavorské pivo.

Daniel "Shakaar" Kubín

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Go-Getters
2014 Debug
2013 Sex po dětech
Still Life: A Three Pines Mystery (TV film)
2011 Henry ze zkumavky
2009 Last New Year, The
2007 Snídaně pro psy
2005 Four Minutes (TV film)
Temné vody
1999 Loose Change

TV seriály

2017 Případy detektiva Murdocha (TV seriál)
Home for the Holidays (S11E19)
2016 Degrassi: Next Class (TV seriál)
Já, společnice (TV seriál)
Available (S01E10)
Blindsided (S01E09)
Provocation (S01E08)
další epizody (6)
The Beaverton (TV seriál)
2014 Remedy (TV seriál)
The Stanley Dynamic (TV seriál)
Working the Engels (TV seriál)
Saving Hope (TV seriál)
Twinned Lambs (S02E17)
2012 Adresa: L.A. (TV seriál)
Stay (S02E08)
Half Way (S02E07)
Rules of Thirds (S02E06)
2011 InSecurity (TV seriál)
2010 Doylův okrsek (TV seriál)
Flashpoint (TV seriál)
Jumping at Shadows (S03E06)
Případy detektiva Murdocha (TV seriál)
Boháč a chudák (S03E04)
2008 Agentura Jasno (TV seriál)
Něco na té Miře je (S02E11)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Svatyně (S05E06)
Poslední muž (S04E20)
2007 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Těžká rozhodnutí (S04E09)
2006 11 Cameras (TV seriál)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
McKay a paní Millerová (S03E08)
2004 Kevin Hill (TV seriál)
2001 Střední škola Degrassi (TV seriál)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2012 Adresa: L.A. (TV seriál)
Help Wanted (S02E09)

Host

TV pořady

2011 Katie Chats (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace