foto

Jeremy Clarkson

  • nar. 11.4.1960 (59 let)
    Doncaster, South Yorkshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jeremy Charles Robert Clarkson, přezdívaný Jezza, je britský moderátor a žurnalista specializující se na motorismus. Proslavil se především moderováním show na BBC TOP GEAR a psaním sloupků do The Sunday Times a The Sun a to hlavně díky jeho humoru, který se nezastaví před ničím.

V roce 1988 představil koncept TOP GEAR a v polovině 90. let se z něj stala uznávaná mediální osobnost. V letech 1988-2000 uvádí svou vlastní show: CLARKSON.

Jeremy v současnosti žije se svou druhou manželkou a třemi dětmi v Oxfordshiru. Mezi jeho zájmy patří, mimo aut, armáda, rocková hudba, především skupina Genesis.

Je současně také výraznou politickou osobností, Velmi často kritizuje různá vládní opatření, týkající se především silniční dopravy. V roce 2008 obdržela internetová petice: "Udělejte Jeremyho Clarksona premiérem" téměř 50 tisíc hlasů. Oproti tomu petice: "Nikdy nechceme Jeremyho Clarksona za premiéra" dostala 87 hlasů.

Jaroslav "Kudykam" Calta

Herecká filmografie

Filmy

2006 Auta

TV seriály

2004 Dalziel a Pascoe (TV seriál)
Cena slávy (S08E02)
1994 Room 101 (TV seriál)

Dokumentární

2014 Top Gear - The Burma Special (TV film)
Zkáza konvoje PQ 17 (TV film)
2013 Top Gear speciál: Napříč Evropou (TV film)
Top Gear: The Great African Adventure (TV film)
2012 Top Gear: Nejhorší auto všech dob (TV film)
2011 Clarkson: Powered Up
QI Genesis (TV film)
2010 Clarkson: Italský nářez (TV film)
2009 Clarkson - souboj žihadel (TV film)
2008 Clarkson: Adrenalin v Alpách
2007 Clarkson Supercar Showdown
Jeremy Clarkson: Greatest Raid of All Time
2006 Clarkson: The Good, the Bad & the Ugly
2005 Clarkson: Heaven and Hell
2004 Clarkson: Hot Metal
Happy Birthday BBC Two (TV film)
Inventions That Changed the World (TV seriál)
Kdo myslíš, že jsi? (TV seriál)
2003 Clarkson: Shoot-Out
Grumpy Old Men (TV seriál)
2002 24 Heaven (TV film)
An Evening With Top Gear (TV film)
Clarkson: No Limits
Great Britons (TV seriál)
Jeremy Clarkson Meets the Neighbours (TV seriál)
When Louis Met... Chris Eubank
2001 Clarkson's Top 100 Cars
2000 Jeremy Clarkson at Full Throttle
1999 Jeremy Clarkson: Head to Head
1998 Most Outrageous Jeremy Clarkson Video in the World ... Ever!, The
1997 Apocalypse Clarkson
1996 Clarkson: Unleashed on Cars
1995 Clarkson's Motorsport Mayhem

TV pořady

2019 The Grand Tour (TV pořad)
Funeral for a Ford (S03E14)
Survival of the Fattest (S03E13)
Legends and Luggage (S03E12)
další epizody (14)
2018 The Grand Tour (TV pořad)
Feed the world (S02E11)
Oh, Canada (S02E10)
Breaking, badly (S02E09)
další epizody (7)
2017 The Grand Tour (TV pořad)
Unscripted (S02E04)
Bah humbug-atti (S02E03)
The Falls Guys (S02E02)
další epizody (9)
2016 The Grand Tour (TV pořad)
The Beach (Buggy) Boys - Part 2 (S01E08)
The Beach (Buggy) Boys - Part 1 (S01E07)
Happy Finnish Christmas (S01E06)
další epizody (8)
2015 Top Gear speciál: Nejlepší závody (TV pořad) - a.z.
Top Gear speciál: Od A do Z (TV pořad) - a.z.
2014 Top Gear speciál: Napříč Itálií (TV pořad)
Top Gear: Patagonský speciál (TV pořad)
Top Gear: To nejlepší z Británie (TV pořad)
2013 To nejlepší z Top Gearu: Top 41 (TV pořad)
Top Gear speciál: Festival v Sydney (TV pořad)
Top Gear: Africa Special, Part 1 (TV pořad)
Top Gear: Africa Special, Part 2 (TV pořad)
2012 The Big Fat Quiz of the 00s (TV pořad) - a.z.
Zajímavé vynálezy (TV pořad)
2011 Top Gear: Indický speciál (TV pořad)
2010 Top Gear: Middle East Special (TV pořad)
2009 Top Gear: Bolivia Special (TV pořad)
2008 Top Gear: Vietnam Special (TV pořad)
Top Ground Gear Force (TV pořad)
2007 Top Gear of the Pops (TV pořad)
Top Gear: Botswanský speciál (TV pořad)
Top Gear: Polární speciál (TV pořad)
Top Gear: US Special (TV pořad)
2006 Top Gear: Olympijský speciál (TV pořad)
2004 Dragons' Den (TV pořad)
2003 QI (TV pořad)
2002 Top Gear 2010 (TV pořad)
When Shoulderpads Ruled the World (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
2000 Car Years (TV pořad)
1998 Robot Wars (TV pořad)
1996 Never Mind the Buzzcocks (TV pořad)
1990 Have I Got News for You (TV pořad)
The Word (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
1978 Top Gear (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(286)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace