foto

Petr Batěk

  • nar. 27.5.1972 (45 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

V současné době je stálým hostem pražského Divadla Na Fidlovačce a činohry Západočeského divadla v Chebu, kam přestoupil ze scény Městského divadla v Mostě (2000-2008). Svou divadelní pouť započal přibližně v roce 1994 v několika plzeňských neprofesionálních souborech jako například Dialog nebo Okřídlený vůl. Zkušenosti z oblasti loutkového a alternativního divadla si odnesl ze svého prvního angažmá v Divadle rozmanitostí. V poslední době jej můžete vidět také v některých inscenacích na scéně Divadla na Vinohradech, nebo plzeňského divadla Alfa.

Od svých patnácti let se věnuje hudbě a jako hráč na bicí nástroje prošel několika hudebními skupinami (např. Tudor, Fatamorgana, The Hind Window, Petr Kalandra memory band, The End of Colours, The Doors revival). Dále hraje na kytaru a zpívá - nejčastěji ve skupině Pokoj č. 26, která připomíná tvorbu legendárního zpěváka Petra Nováka.

Před vstupem do profesionálního divadla pracoval jako redaktor zpravodajství v Českém rozhlasu Plzeň. V současnosti se v roli moderátora objevuje na mnoha akcích rozličného druhu (např. městské slavnosti, plesy, festivaly, tématické večery či různé diskusní pořady). K mikrofonu se do Českého rozhlasu rád vrací dál, ovšem častěji jako herec.

Kromě herecké práce se již několik let zabývá přípravou a režií pouličního divadla zejména pro uměleckou agenturu Modua z Chomutova či PHB-ART Agency.

phbart

Herecká filmografie

Filmy

2017 Jak se moří revizoři
2016 Cejch (divadelní záznam)
2014 Cyrano!! Cyrano!! Cyrano!! (divadelní záznam)
Zejtra napořád
2012 Prokletí Máje
2011 Lilie (studentský film)

TV seriály

2016 Atentát (TV seriál)
Šancja (E14)
Vražda v cele (E13)
Svědectví za mřížemi (E12)
Rapl (TV seriál)
Black Jack (S01E10)
2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Bolavá hlava (S01E26)
Hozená rukavice (S01E25)
Hvězdná válka (S01E23)
další epizody (21)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
Mikuláš chodí v létě (S01E05)
1. Máj (S01E04)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Čarodějnice (S01E07)

Dokumentární

2013 17 barev ticha

TV pořady

2009 Tescoma s chutí (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace