foto

William Smith

  • nar. 24.3.1933 (86 let)
    Columbia, Missouri, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

William Smith se narodil 24. března 1934 v Columbii ve státě Missouri. Když byl rodinný ranč zničen živelnou pohromou, odstěhovali se Smithovi do Kalifornie. Jejich syn už od svých osmi let vystupoval v různých filmech jako statista. Během války v Koreji sloužil v armádě a za zranění v boji obdržel vyznamenání Purpurové srdce. Koncem padesátých let se vrátil ke studiím na univerzitě v Syracuse a na Kalifirnské univerzitě, ale záhy poté se stal profesionálním hercem.

William Smith má na svém kontě tři sta televizních a celometrážních projektů. Z těch televizních je třeba připomenout především seriály HAWAII FIVE - O, v němž hrál Jamese "Kimo" Carewa, a RICH MAN, POOR MAN, v němž dostal roli Falconettiho. Proslul zvláště jako představitel záporných hrdinů v béčkových snímcích jako RUN, ANGEL, RUN (1969) Jacka Starretta anebo ANGELS DIE HARD (1970) Jacka Comptona. Účinkoval také ve filmech VŽDYCKY ZVÍTĚZIT (Any Which Way You Can - 1980) Buddyho Van Horna, BARBAR CONAN (Conan the Barbarian - 1982) a RUDÝ ÚSVIT (Red Dawn - 1984) Johna Miliuse a ve westernové komedii Richarda Donnera MAVERICK (1994) s Melem Gibsonem a Jodie Fosterovou.

Radek "ClintEastwood" Prokeš

Herecká filmografie

Filmy

2014 Island of Witches
2012 Tiger Cage
2008 Her Morbid Desires
The Boneyard Collection
2007 Fall Guy: The John Stewart Story
Rapturious
2006 Voices from the Graves
2005 Hell to Pay
2004 Grave Tales
No Fear
Y.M.I.
2003 Dead Man's Bluff
God Has a Rap Sheet
Rock n' Roll Cops 2: The Adventure Begins
Vice
Zombiegeddon
2002 Body Shop
Jumper
Killing Point, The
2001 Elita
Erotic Rites of Countess Dracula, The
Scarlet Countess
Vampire Hunters Club, The
2000 Dangerous Highway
Never Look Back
Plastic Boy and the Jokers
1999 Debbie Does Damnation
Inspektor Gadget
Wasteland Justice
1998 Blood of His Own
Broken Vessels
Deadly Currency
No Rest for the Wicked
Warriors of the Apocolypse
1997 Doublecross On Costa's Island
Ground Zero
Hollywood Cops
Interview with a Zombie
Pistolník
1996 Kolonie (TV film)
Neon Signs
Rasputin (TV film)
Strýček Sam
1995 Big Sister 2000
Judee Strange
Raw Energy
Taken Alive
1994 Manosaurus
Maverick
1993 Road to Revenge
1992 Dark Secrets
Feast, The
Já, Američan
Legend of Skull Canyon
Legend of the Roller Blade Seven
Operace Phoenix: Prokletí Vietnamu
Poslední jezdci
Return of the Roller Blade Seven
Shadow of the Dragon
Third Rail, The
1991 Cybernator
Hard Time Romance
Kiss and Be Killed
Last of the Warriors
Merchant of Evil
Roller Blade Seven, The
Spirit of the Eagle
Terror in Beverly Hills
1990 Cartel
Chance
Císař Bronxu
Forgotten Heroes
Highway Warrior
Instant Karma
Konečné řešení
1989 Akční U.S.A.
Empire of Ash III
Guerrero del Este de Los Angeles
L.A. Vice
Last Battle, The
Přepadení v džungli
Slow Burn (TV film)
Vražedná rasa
1988 B.O.R.N.
Empire of Ash
Kill Machine, The
Maniac Cop
Masakr v údolí oddechu
Neprůstřelný
Oltář zla
Red Nights
The Phantom Empire
Velitel čety
1987 Badd One, The
Commando Squad
Luna ve znamení Štíra
Peklo na bitevním poli
Žabí teror
1986 Tygří oči
1985 Fever Pitch
Vražedný ráj
When Nature Calls
1984 Jerk, Too, The (TV film)
Rudý úsvit
1983 Dravé ryby
Ztracenci
1982 Barbar Conan
Tales of the Apple Dumpling Gang (TV film)
1981 Cop Killers, The
1980 Vždycky zvítězit
Wild Times (TV film)
Zapomenuté město na Planetě opic (TV film) - a.z.
1979 Fast Company
Lion in the Streets
Rabín a zloděj
Rebels, The (TV film)
Superprofesionálové
1978 Blackjack
Blood & Guts
1977 Ultimátum
1976 Hollywood Man
Scorchy
1975 Boss Nigger
Death Among Friends (TV film)
Dr. Minx
The Swinging Barmaids
The Ultimate Warrior
Win, Place or Steal
1974 Black Samson
Crackle of Death (TV film)
Grave of the Vampire
Policewomen
Sex Symbol, The (TV film)
The Rockford Files (TV film)
1973 Fuzz Brothers, The
Gentle Savage
Poslední americký hrdina
Stopaři smrti
Sweet Jesus Preacher Man
Taste of Hell, A
Útok včelích panenek
1972 Hammer
Manhunter, The (TV film)
Piranha
The Thing with Two Heads
1971 Chróm a horká kůže
Letní strom
Runaway, Runaway
1970 Angels Die Hard
C.C. and Company
Crowhaven Farm (TV film)
Darker Than Amber
Nam's Angels
1969 Backtrack!
Run, Angel, Run
The Over-the-Hill Gang (TV film)
1968 Texas Rangers and Us
The Banditos
Three Guns for Texas
1965 36 Hours
1964 Mail Order Bride
1961 Atlantis, the Lost Continent
Go Naked in the World
The Lawbreakers
1959 Altánek
Ask Any Girl
Girls Town
Hrstka statečných
The Mating Game
1958 High School Confidential!
1951 Saturday's Hero
1948 Chlapec se zelenými vlasy
1947 I Wonder Who's Kissing Her Now
1946 Gilda
1945 V Brooklynu roste strom
1944 Farář u svatého Dominika
Setkáme se v St. Louis
1943 Píseň o Bernadettě
1942 Changing World, The
Frankensteinův duch

TV seriály

2000 Věřte nevěřte (TV seriál)
Ďábelské tetování / Papírový muž / Krvavá ruka / Řekni kde ti hrdinové jsou / Válečné přebytky (S03E10)
1985 Divočina (TV seriál)
1983 A-Team (TV seriál)
Pros and Cons (S01E03)
1979 The Dukes of Hazzard (TV seriál)
1976 Rich Man, Poor Man (TV seriál)
Rich Man, Poor Man - Book II (TV seriál)
1974 Planet of the Apes (TV seriál)
1972 Columbo (TV seriál)
Džungle ve skleníku (S02E02)
1968 Hawaii Five-O (TV seriál)
1965 Laredo (TV seriál)
1962 Zero One (TV seriál)
1961 The Asphalt Jungle (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

1988 Kill Machine, The
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace