foto

Anitra Ford

  • nar. 1942
    California, USA

Biografie

Americká modelka a herečka Anitra Ford se narodila v lednu 1942 v Kalifornii jako Anitra Joy Weinstein. V ranném mládí se věnovala divadlu, ale už počátkem 60. let je z ní úspěšná modelka jak na západním pobřeží USA, tak i v New Yorku. Díky jejímu exoticky smyslnému vzhledu si jí v roce 1972 vybral Bob Barker do televizní soutěže THE PRICE IS RIGHT, kde se Anitra spolu s další modelkou Janice Penningtonovou staly prvními tzv. Barkrovými kráskami (soutěž se vysílala 35 let až do roku 2007 na stanici CBS).

V té samé době už nějaký čas koketovala s herectvím a získala i významné role v řadě dnes kultovních béčkových filmů jako jsou THE BIG BIRD CAGE (1972) s Pam Grier a Sidem Haigem, zombie horor DEAD PEOPLE (1973), či ÚTOK VČELÝCH PANENEK (1973). Objevila se i jako partnerka Burta Reynoldse v NEJTĚŽŠÍM YARDU (1974).

Ve druhé polovině sedmdesátých let si zahrála v jednotlivých epizodách tehdejších populárních seriálů jako byly BARETTA (1975), S.W.A.T. (1975) a STARSKY A HUTCH (1975 a 1977). Poté se stáhla do ústraní a v současné době se věnuje fotografovaní a psaní poezie. Rovněž vystavuje v uměleckých galeriích v Kalifornii.

Z "PetrPan2" L

Herecká filmografie

Filmy

1974 Nejtěžší yard
Wonder Woman (TV film)
1973 Messiah of Evil
Stacey
Útok včelích panenek
1972 The Big Bird Cage
Where Does It Hurt?
1971 The Love Machine
1966 The Oscar

TV seriály

2016 Salem (TV seriál)
Wednesday's Child (S03E06)
1975 Baretta (TV seriál)
S.W.A.T. (TV seriál)
Starsky a Hutch (TV seriál)
1972 Banacek (TV seriál)
Search (TV seriál)
V ulicích San Francisca (TV seriál)
1971 Columbo (TV seriál)
Vražda podle knihy (S01E01)
Monty Nash (TV seriál)
1970 The Odd Couple (TV seriál)
1969 Love, American Style (TV seriál)
1967 Mannix (TV seriál)

Host

TV pořady

1975 Match Game PM (TV pořad)
1972 The New Price Is Right (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace