foto

Éva Bandor

  • nar. 6.9.1971 (47 let)
    Štúrovo, Slovensko, Československo

Biografie

Éva Bandor sa narodila 6. septembra 1971, s hereckou kariérou začínala v roku 1990 v košickom divadle Thália. V roku 1996 absolvovala VŠMU v Bratislave a po štúdiu sa vrátila do divadla Thália, kde hrala do roku 2001. Deviaty rok účinkuje na scéne Jókaiho divadla v Komárne. Na divadelných doskách sa objavila ako Helena v Shakespearovej hre Sen noci svätojánskej, ako Máša v Čechovovej Čajke či ako Lady Milford v Schillerových Úkladoch a láske.

Medzi jej ďalšie divadelné úlohy patria Ankica (Ivan Kušan: Galócza), Agafia Tichonovna (Gogoľ: Ženba), Mama Morton (Kinder-Ebb: Chicago), Anita (Glowaczki: Antigona v New Yorku) a ďalšie. Za stvárnenie Marcsy v hre Mágnáš Miško, Yvonny v hre Yvonna, princezná burgundská a Máše v hre Čajka ju ocenili v rokoch 1996, 1998 a 2003 na Festivale zahraničných maďarských divadiel Kisvárda.

V roku 2004 získala Cenu Jászai Mari. K filmu sa dostala v roku 2003. S Petrom Kerekesom spolupracovala na dokumente 66 sezón (2003), ďalej účinkovala v krátkych snímkach Oni nie sú tvoj muž (2005) Mátyása Priklera, Standard Bastard (2005) Milana Baloga a Mínus (2007) Árona Mátyássyho.

Zdroj: SPI International

Herecká filmografie

Filmy

2020 Kryštof
2019 Hodinářův učeň
2017 Out
2016 Agáva
Učitelka
2015 Krisztina (studentský film)
Čistič
2014 Děti
Slovensko 2.0
2013 Dobrý človek (studentský film)
Ďakujem, dobře
Žena z minulosti (studentský film)
2012 Miluj ma alebo odíď
2011 Monsterproces
2010 Skleněný tygr 3
2009 Vysílání
Ženy mého muže
2007 Az elsőszülött
2006 Mínusz
1997 Bál a pusztán (TV film)

TV seriály

2004 Könyveskép (TV seriál)

Dokumentární

2005 Standard bastard (TV film)
2003 66 sezón

Kameramanská filmografie

Filmy

2013 Žena z minulosti (studentský film)

Host

TV pořady

2017 Slnko v sieti (TV pořad)
2016 Slnko v sieti 2016 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace