foto

Éva Bandor

  • nar. 6.9.1971 (46 let)
    Štúrovo, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Éva Bandor sa narodila 6. septembra 1971, s hereckou kariérou začínala v roku 1990 v košickom divadle Thália. V roku 1996 absolvovala VŠMU v Bratislave a po štúdiu sa vrátila do divadla Thália, kde hrala do roku 2001. Deviaty rok účinkuje na scéne Jókaiho divadla v Komárne. Na divadelných doskách sa objavila ako Helena v Shakespearovej hre Sen noci svätojánskej, ako Máša v Čechovovej Čajke či ako Lady Milford v Schillerových Úkladoch a láske.

Medzi jej ďalšie divadelné úlohy patria Ankica (Ivan Kušan: Galócza), Agafia Tichonovna (Gogoľ: Ženba), Mama Morton (Kinder-Ebb: Chicago), Anita (Glowaczki: Antigona v New Yorku) a ďalšie. Za stvárnenie Marcsy v hre Mágnáš Miško, Yvonny v hre Yvonna, princezná burgundská a Máše v hre Čajka ju ocenili v rokoch 1996, 1998 a 2003 na Festivale zahraničných maďarských divadiel Kisvárda.

V roku 2004 získala Cenu Jászai Mari. K filmu sa dostala v roku 2003. S Petrom Kerekesom spolupracovala na dokumente 66 sezón (2003), ďalej účinkovala v krátkych snímkach Oni nie sú tvoj muž (2005) Mátyása Priklera, Standard Bastard (2005) Milana Baloga a Mínus (2007) Árona Mátyássyho.

Zdroj: SPI International

Herecká filmografie

Filmy

2017 Out
2016 Agáva
Učitelka
2015 Čistič
Krisztina (studentský film)
2014 Děti
Slovensko 2.0
2013 Ďakujem, dobře
Dobrý človek (studentský film)
Žena z minulosti (studentský film)
2012 Miluj ma alebo odíď
2011 Monsterproces
2010 Skleněný tygr 3
2009 Vysílání
Ženy mého muže
2007 Elsöszülött, Az
2006 Mínusz

TV seriály

2004 Könyveskép (TV seriál)

Dokumentární

2005 Standard bastard (TV film)
2003 66 sezón

TV pořady

2017 Slnko v sieti (TV pořad)
2016 Slnko v sieti 2016 (TV pořad)

Kameramanská filmografie

Filmy

2013 Žena z minulosti (studentský film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace