foto

Julian Ovenden

  • nar. 1976
    Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodák z anglického Sheffieldu vyrůstal se dvěma sourozenci v muzikální rodině. Už jako dítě zpíval ve sboru Katedrály sv. Pavla v Londýně a získal hudební stipendium na Eton College, kde vystudoval operní zpěv. Kromě opery se věnuje i muzikálu. Jako zpěvák vystupoval s nejslavnějšími a nejvýznamnějšími hudebními orchestry z celého světa. 

V televizi na sebe upozornil v pěti sériích seriálu Foylova válka, později například v Sáze rodu Forsytů. Do ještě širšího povědomí diváků se dostal v letech 2013 a 2014, kdy si zahrál ve dvou sériích oblíbeného a oceňovaného Panství Downton. Mezi jeho poslední filmové počiny patří drama Kolonie, kde se objevil po boku Emmy Watson a Daniela Brühla. 

Ovenden se v prosinci 2010 oženil s operní zpěvačkou Kate Royal, se kterou vychovávají dceru Audrey a syna Johnnyho.

BlairW

Herecká filmografie

Filmy

2019 National Theatre Live: All About Eve (divadelní záznam)
2018 Surviving Christmas with the Relatives
2016 Orchestr Johna Wilsona hraje Gershwina (koncert)
Zpovědi
2015 Kolonie
The Sound of Music Live (divadelní záznam)
2014 Allies
2010 First Night
2004 Vánoční koleda (TV film)
2002 Dokonalý pár (TV film)

TV seriály

2019 Soumrak templářů (TV seriál)
Faith (S02E03)
The Devil Inside (S02E02)
God’s Executioners (S02E01)
2018 Soumrak templářů (TV seriál)
Do You See the Blue? (S01E10)
Fiat! (S01E09)
IV (S01E08)
další epizody (6)
2017 Soumrak templářů (TV seriál)
He Who Discovers His Own Self, Discovers God (S01E04)
The Black Wolf and the White Wolf (S01E03)
Find Us The Grail (S01E02)
další epizody (4)
The Crown (TV seriál)
Dear Mrs. Kennedy (S02E08)
2016 Closer: Nové případy (TV seriál)
Past na turisty (S05E06)
Lovci zločinců (TV seriál)
Filtr (S05E08)
Rozkazy z éteru (S05E07)
Číslo 6 741 (S05E04)
Smrt v ráji (TV seriál)
The Complex Murder (S05E01)
2015 Lovci zločinců (TV seriál)
Jestli-pak-jinak (S04E11)
2014 The Assets (TV seriál)
Lovci zločinců (TV seriál)
Studená válka (S04E10)
Umělá inteligence (S03E23)
Paměťová stopa (S03E16)
Panství Downton (TV seriál)
Epizoda 7 (S05E07)
Epizoda 6 (S05E06)
Epizoda 5 (S05E05)
další epizody (5)
2013 Panství Downton (TV seriál)
The London Season (S04E09)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 7 (S04E07)
další epizody (4)
2011 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Temná tajemství (S14E02)
2008 Cashmere Mafia (TV seriál)
Foylova válka (TV seriál)
Konec poplachu (S06E03)
2006 Foylova válka (TV seriál)
Invaze (S04E01)
Čarodějky (TV seriál)
12 rozhněvaných mnichů (S08E14)
Hercule Poirot (TV seriál)
Rodinné sídlo (S10E03)
2005 Related (TV seriál)
2004 Foylova válka (TV seriál)
Nepřítel dští oheň (S03E02)
2003 Sága rodu Forsytů (TV seriál)
The Royal (TV seriál)
Foylova válka (TV seriál)
Zašívárna (S02E04)
Jeden z hrstky pilotů (S02E02)
2002 Foylova válka (TV seriál)
Den orla (S01E04)
Bílé pírko (S01E02)
Němka (S01E01)
Sága rodu Forsytů (TV seriál)

Dokumentární

2014 Kosmos - časoprostorová odysea (TV seriál)

TV pořady

2016 BBC Proms 2016 (TV pořad)
2010 BBC Proms (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace