foto

Štěpán Altrichter

  • nar. 1981
    Brno, Československo

Biografie

Štěpán Altrichter (1981, Brno) vyrůstal v Praze a v jižním Německu. Studoval filozofii a psychologii v Berlíně, později režii na pražské FAMU a postupimské Hochschule für Film und Fernsehen. Má za sebou několik krátkých dokumentů a hraných filmů. Schmitke je jeho celovečerní debut. Film měl premiéru na festivalu v korejském Pusanu a na festivalu v německé Chotěbuzi získal v roce 2014 cenu za nejlepší debut.

50. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2021 Vzteklá krása
2020 Runner
2019 Národní třída
2014 Schmitke
2009 Did Michael Knight End The Cold War? (studentský film)
2007 Sechzehn (studentský film)

Dokumentární

2011 Tanečnice Aleyna
2008 Tuning Man (studentský film)
2007 Bob, Fish and Dog (studentský film)
David (studentský film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Národní třída
2014 Schmitke

Dokumentární

2011 Tanečnice Aleyna

Host

TV pořady

2014 Konfrontace Petra Fischera (TV pořad)