foto

Josef Tuka

  • nar. 1979
    České Budějovice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Josef Tuka absolvoval v roce 2005 v Ateliéru Rozhlasové a televizní dramaturgie a scenáristiky. V závěru studia na Divadelní fakultě JAMU v Brně získal Cenu děkana za autorskou a filmovou tvorbu. O rok později byl přijat na FAMU, na katedru režie. Během studia natočil několik krátkých filmů. Saharské písky jsou jeho bakalářský film. Spolupracuje s Českou televizí, pro kterou natočil dokument Děti 50. let: Cesta za otcem, s produkčními společnostmi Sunfilms, Lovecraft a s redakcí multimédií Českého rozhlasu. Žije a pracuje v Praze.

Zdroj: Festival krátkých filmů Praha

Režijní filmografie

Filmy

2017 Absence blízkosti
2011 Malý okruh pozornosti (studentský film)
2009 Saharské písky (studentský film)
2007 Odchází

TV seriály

2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Případy pana Janíka (E11)

Dokumentární

2010 Děti 50. let (TV seriál)
Cesta za otcem - Eva Langrová (E02)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Absence blízkosti

Dokumentární

2010 Děti 50. let (TV seriál)
Cesta za otcem - Eva Langrová (E02)

Herecká filmografie

Filmy

2011 Paprsky smrti (studentský film)

TV seriály

2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Závrať (E07)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace