foto

Marek Dvořák

  • nar. 1988
    Praha, Československo

Biografie

Marek Dvořák se narodil v Praze v roce 1988. Od dětství se zajímal o fotografii, do kinematografie jej uvedl jeho bratr Michal "Romeo" Dvořák, výtvarník a režisér videoklipů. Po absolvování gymnázia nastoupil, v roce 2007, na pražskou FAMU. Na festivalu Ostrava Kamera Oko 2014 získal zvláštní uznání za kameru filmu Retriever režisérů Tomáše Kleina a Tomáše Merty, filmu, jenž v letošním roce jako jediný reprezentoval Českou republiku v Oficiálním programu MFF v Cannes. Tento podzim vstoupí do českých kin film David, jeho celovečerní debut v oboru hlavní kamera. Momentálně připravuje druhý celovečerní hraný film („Špína", r. Tereza Nvotová). Také snímek „Posedlost", jeho druhá spolupráce s režisérskou dvojicí Tomáš Klein – Tomáš Merta, dle plánu postupně nabyde celovečerní délku.

7. Ostrava Kamera Oko

Kameramanská filmografie

Filmy

2018 Dukla 61 (TV film)
Jak se dostat na Mars
2017 Špína
2015 David
Posedlost (studentský film)
2014 Retriever (studentský film)
2011 Paprsky smrti (studentský film)
2009 Anticorra (studentský film)
Skoč! (studentský film)

TV seriály

2020 Poldové a nemluvně (TV seriál)
Tři králové (E13)
Evina nevina (E12)
Čumáček to zařídí (E11)
další epizody (13)
2018 Haunted (TV seriál)
Stolen Gravestone (S01E06)
Alien Infection (S01E05)
Children of the Well (S01E04)
další epizody (6)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Jasnovidec (E03)

Dokumentární

2018 Černé zlato (TV film)
2016 Filantrop (TV seriál)
Kvido Štěpánek (E05)
Zátopek (TV film)
2015 Kmeny (TV seriál)
Graffiti (E16)
Straight edge (E13)
Goths (E12)
další epizody (6)
2013 Show!
2008 René
2007 Expedice Altaj - Cimrman mezi jeleny

TV pořady

2015 Lovci zážitků (TV pořad)

Hudební videoklipy

2018 TH!S - L (Lemmy) (hudební videoklip)
2017 TH!S - Dance! (hudební videoklip)
2012 Ty Nikdy: Závist (hudební videoklip)
Wohnout - Gastrosexuál (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2009 Skoč! (studentský film)

Fanoušci tvůrce