foto

Robert Bílý

  • nar. 23.11.1976 (41 let)
    Beroun, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Režisér, kameraman a střihač dokumentárních filmů. Pod dramaturgií Ivo Trajkova se podílel na výrobě převážně 30 dokumentárních a několika hraných filmů. Mezi nejvýznamnější patří dokumentární film o Vladimíru Menšíkovi, který se stal v roce 2002 nejsledovanějším dokumentem na programu ČT1 a celovečerní dokumentární film o Janu Saudkovi, který získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Eurofest 2008 v Montreálu v Kanadě. V roce 2010 natočil jako režisér dokumentární film o comebacku legendárního týmu Aston Martin, který zopakoval po padesáti letech triumfální vítězství v šampionátu Le Mans series v královské třídě LMP1.

Robert Bílý

Kameramanská filmografie

Režijní filmografie

Dokumentární

2010 Božský Bosňák (TV film)
2009 Cesta na vrchol
Tak to byl Zahajda (TV film)
2005 Život mezi bílými čarami (TV film)
2003 Josef Vavroušek – Vizionář (TV film)
2002 Příběhy slavných (TV seriál)
2001 Nespoutaný živel (TV film)
Nevyjasněná úmrtí: Já se tam vrátím (TV film)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2001 Nevyjasněná úmrtí: Já se tam vrátím (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace